Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Άγνωστα έργα του Banksy σε γκαλερί στο Λονδίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγνωστα έργα του Banksy σε γκαλερί στο Λονδίνο

«Girl with Balloon»

Από τα παγκοσμίως γνωστά στένσιλ του Banksy έως τις απρόσμενες ελαιογραφίες και μερικά από τα γλυπτά του έργα εκτίθενται σε γκαλερί στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει άλλες όψεις του 44χρονου μυστηριώδους καλλιτέχνη.

Εκτός από τα πολύ γνωστά έργα του Banksy, όπως «Girl with Balloon» ή «Flower Thrower» ο επισκέπτης ανακαλύπτει επίσης αρκετές ελαιογραφίες που ο καλλιτέχνης έχει εμπνευσθεί από διάσημους πίνακες καταγγέλλοντας την καταναλωτική κοινωνία ή την οικολογική καταστροφή -όπως η ελαιογραφία "Sunflowers from Petrol Station", την οποία εμπνεύστηκε από τα "Ηλιοτρόπια" του Βίνσεντ βαν Γκογκ, τα οποία ο Μπάνκσι παρουσιάζει μαραμένα.

Οι πίνακες αυτοί απέχουν μακράν από τα γκράφιτι που ο καλλιτέχνης σχεδιάζει με σπρέι. Κανένα από τα έργα που εκτίθενται στη γκαλερί Lazinc στο Μέιφερ δεν φιλοτεχνήθηκε στον δρόμο και όλα παράχθηκαν για εμπορικό σκοπό. Οι κάτοχοί τους, ιδιώτες συλλέκτες, τα δάνεισαν για τις ανάγκες της έκθεσης με τίτλο "Banksy, Greatest Hits: 2002-2008", που αφορά αυτή την πολύ γόνιμη περίοδο του καλλιτέχνη.

Εκείνη την περίοδο οργανώθηκαν οι "σημαντικότερες εκθέσεις του Banksy", όπως οι Crude Oil, Barely Legal και Turf War", δήλωσε ο Στιβ Λαζαρίντις, συνιδρυτής της γκαλερί Lazinc μαζί με τον μεγιστάνα Ουίσαμ Αλ Μάνα από το Κατάρ. Η Lazinc παρουσίασε τον Ιανουάριο έκθεση του γάλλου φωτογράφου JR, ο οποίος δηλώνει "photograffeur" αναφέροντας ότι η δουλειά του περιέχει στοιχεία και φωτογραφίας και γκράφιτι.

Σημειώνεται ότι η ταυτότητα του Banksy παραμένει άγνωστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL