Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απόφαση γερμανικού δικαστηρίου για δυνατότητα έκδοσης του Κ.Πουτζντεμόν στην Ισπανία

ΑΜΠΕ

Απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση του Κ.Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο κατά την είσοδό του στη Γερμανία

Τη απόφαση ότι μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν πήρε γερμανικό δικαστήριο, με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα να εκδοθεί με την αιτιολογία ότι εξεγέρθηκε κατά της εξουσίας της Μαδρίτης.

Απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση του Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ αναμένεται να σκηθεί έφεση από τη νομική ομάδα του Πουτζντεμόν.

«Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα το πρωί ότι επιτρέπεται η έκδοση με βάση την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηριου, Σλέσβιχ Χολστάιν.

Ο Κ.Πουτζντεμόν διέφυγε στις Βρυξέλλες και αργότερα στη Γερμανία αφού ισπανικά δικαστήρια εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του σχετικά με τον ρόλο του στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Δείτε όλα τα σχόλια