Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Χιλιάδες Ιταλοί με κόκκινα μπλουζάκια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιλιάδες Ιταλοί με κόκκινα μπλουζάκια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες

Χιλιάδες Ιταλοί αποφάσισαν σήμερα να φορέσουν κόκκινο μπλουζάκι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, για να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα και η «αιμορραγία ανθρωπότητας». Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία.

Γνωστά πρόσωπα της τέχνης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, πολίτες με κοινωνική συνείδηση, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με κόκκινο μπλουζάκι. Ανάμεσά τους και ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η απόφαση να επιλεγεί το κόκκινο μπλουζάκι είναι άκρως συμβολική, διότι φορούσε μπλούζα του συγκεκριμένου χρώματος, ο μικρός Αλάν, το παιδάκι που έχασε την ζωή του από πνιγμό, κατά την προσπάθειά να φτάσει στην Ελλάδα, από τα τουρκικά παράλια.

Στο Παλέρμο της Σικελίας, ο δήμαρχος Λεολούκα Ορλάντο φόρεσε από χθες το «μπλουζάκι της αλληλεγγύης». Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, όμως, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο Facebook, σε ειρωνικό τόνο : «τι κρίμα, στο σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι για να μπορέσω να το επιδείξω σήμερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL