Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ζ.Ζάεφ: Εάν αποτύχει το δημοψήφισμα παραιτούμαι (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζ.Ζάεφ: Εάν αποτύχει το δημοψήφισμα παραιτούμαι (Video)

Την παραίτησή του εάν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνία των Πρεσπών για το «Μακεδονικό» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό 1TV της χώρας του.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα. «Περιμένω ένα σοβαρό ποσοστό 75% με 85%, υπέρ της συμφωνίας, αντίστοιχο με το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ένταξής μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Ο ίδιος, όπως εμταδίδει το euronews, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι πολίτες δεν έχουν να επιλέξουν κάτι άλλο, «δεν έχουν άλλη εναλλακτική. Πρέπει απλώς να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν τη "Μακεδονία" ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι δεν έχει καταλήξει στο ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος, σημείωσε όμως ότι θα σχετίζεται με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και με το ονοματολογικό.

Επιπρόσθετα, ο Ζ.Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στις 12 Ιουλίου η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα ακολουθήσει μια περίοδος 3 - 5 μηνών εξονυγχιστικής εξέτασης της υποψηφιότητας. Στη συνέχεια, θα αποσταλεί πρόσκληση επικύρωσης από τα κράτη - μέλη της Συμμαχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL