Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Αυστρία: Κάθειρξη δύο ετών για ναζιστικά τατουάζ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστρία: Κάθειρξη δύο ετών για ναζιστικά τατουάζ

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδίκασε σήμερα δικαστήριο της αυστριακής πόλης Ζανκτ Πέλτενέναν 19χρονο για τατουάζ ναζιστικών συμβόλων στο σώμα του και για χιτλερικούς χαιρετισμούς, και για ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στα τατουάζ του κατηγορούμενου εμφανίζονται απεικονίσεις του Αδόλφου Χίτλερ, αγκυλωτοί σταυροί, τα αρχικά των "SS", αλλά και οι αριθμοί "18" και "88" που αναφέρονται στο «Αδόλφος Χίτλερ» (το πρώτο και το όγδοο γράμμα στο γερμανικό αλφάβητο) και «Χάιλ Χίτλερ» αντίστοιχα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Λέοπολντ Μπιέν, «ο 19χρονος διέθεσε το σώμα του ως επιφάνεια διαφημίσεων της φαιάς υπόθεσης».

Ο 19χρονος καταδικάστηκε για παραβίαση του αποκαλούμενου «Νόμου Απαγόρευσης»ο οποίος ψηφίστηκε αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση, και σύμφωνα με τον οποίο, απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

Ο νόμος που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και τελευταία το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό -από συνθηματολογία, σύμβολα και εμβλήματα μέχρι την οργανωμένη δραστηριότητα.

Με βάση τον ίδιο νόμο, διαλύθηκαν επίσημα και απαγορεύτηκαν μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή «συγγενείς» οργανώσεις και κατασχέθηκαν υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται η επανίδρυσή τους και η κινητοποίηση για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL