Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
ΥΠΕΞ Αλβανίας: Νέα σελίδα καλών σχέσεων και συνεργασίας με τη συμφωνία για το «Μακεδονικό»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Νέα σελίδα καλών σχέσεων και συνεργασίας με τη συμφωνία για το «Μακεδονικό»

Την υπογραφή της συμφωνίας για το «Μακδεδονικό» στους Ψαράδες, χαιρετίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Σε ανάρτησή του στο twitter, το χαρακτηρίζει τη συμφωνία ιστορική και ως ένα καλό βήμα για ολόκληρη την περιοχή, κάνοντας λόγο για νέα σελίδα καλών γειτονικών σχέσεων και συνεργασίας με την Ευρώπη.

«Στη γραφική Πρέσπα που ενώνει λαούς σε αυτή την τριμερή περιοχή γειτονικών χωρών, οι πολίτες των δύο χωρών, η περιοχή, οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΟΗΕ έγιναν μάρτυρες μιας νέας σελίδας καλών γειτονικών σχέσεων και συνεργασίας με την Ευρώπη» αναφέρει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Επίσης, στην ίδια ανάρτηση το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στέλνει το μήνυμα πως «είναι ώρα για μείζονες λύσεις στην περιοχή μας, με βάση την κοινή βούληση να σταθεροποιηθεί τελικά ο χώρος μας, με στόχο να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ».

Καταληκτικά το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ενθαρρύνει την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να ολοκληρώσουν όλα τα βήματα για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας προσθέτοντας ότι η συμφωνία εξυπηρετεί τη φιλία, την ευημερία και την ευρωπαϊκή προοπτική, τόσο των χωρών όσο και των πολιτών της περιοχής μας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL