Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
«Απογραφή» των Ρομά στην Ιταλία προαναγγέλλει ο Ματέο Σαλβίνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Απογραφή» των Ρομά στην Ιταλία προαναγγέλλει ο Ματέο Σαλβίνι

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, Ματτέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι βρίσκονται σε ολόκληρη την Ιταλία».

«Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι.

Αντίδραση υπήρξε από τις ιταλικές ενώσεις των Ρομά και Σίντι οι οποίες απάντησαν στον υπουργό Εσωτερικών ότι η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τη διεξαγωγή απογραφής βάσει εθνότητας.

«Υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποίος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν», υπογραμμίζουν οι οργανώσεις.

Απαντώντας στον γραμματέα της Λέγκα οι οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στην χώρα εδώ και πάνω από 50 χρόνια, άρα είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL