Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Η Μέρκελ θέλει έκτακτη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Μέρκελ θέλει έκτακτη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό

Έκτακτη σύνοδος κορυφής με αντικείμενο την προσφυγική κρίση επιδιώκει να συγκληθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με χώρες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από το πρόβλημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, η καγκελάριος επιθυμεί η έκτακτη «μίνι» σύνοδος να πραγματοποιηθεί ήδη πριν από το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου, πιθανότατα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η καγκελάριος θέλει σε αυτή την συνάντηση να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα συμμετάσχουν η Ισπανία και οι βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα πάντως με Ιταλό κυβερνητικό αξιωματούχο, δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση, ενώ δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μπορεί να συγκληθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Α. Μέρκελ υφίσταται ισχυρή πίεση από τον κυβερνητικό της εταίρο, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), για το θέμα των προσφύγων, καθώς ο αρχηγός τους και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ απειλεί να δράσει με ή χωρίς την έγκρισή της, δίνοντας εντολή να απελαύνονται στα σύνορα μετανάστες χωρίς έγγραφα ή μετανάστες των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι η απάντηση στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι ενός μεμονωμένου κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL