Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Ιταλία / Ιταλία: Ο Σαλβίνι έκλεισε τα λιμάνια και στους νεκρούς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία / Ιταλία: Ο Σαλβίνι έκλεισε τα λιμάνια και στους νεκρούς!

Οι λαοί και οι πολιτισμοί της Μεσογείου τιμούσαν από την αρχαιότητα τους νεκρούς. Η νέα Ιταλία του Σαλβίνι και του Ντι Μάιο δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε νεκρούς τους πρόσφυγες. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Trenton αναγκάστηκε χθες να πετάξει στην κυριολεξία στη θάλασσα τις σορούς 12 μεταναστών γιατί οι ιταλικές αρχές δεν του έδωσαν άδεια ελλιμενισμού στη Σικελία γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτει ψυγεία για τη συντήρηση των σορών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι και ο υπουργός Μεταφορών Τονινέλι, του Κ5Α, δεν φοβούνται ασφαλώς τους νεκρούς πρόσφυγες, αλλά τους 40 επιζήσαντες από το ναυάγιο που διασώθηκαν από το αμερικανικό ναυτικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας είπε ότι "δεν το αφορούν" τα προβλήματα που έχει το πλοίο της ΜΚΟ SOS Mediterraneè Aquarius εξαιτίας της κακοκαιρίας, εκτιμώντας ότι, εάν αντί της Ιταλίας βρεθούν στην Ισπανία, “σίγουρα δεν θα πρέπει να αποφασίσουν πού θα σταματήσουν την κρουαζιέρα”.

Φραγκίσκος: Δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι

Τη στιγμή που οι επιθετικές και προσβλητικές δηλώσεις του Σαλβίνι κρατούν αποσβολωμένη και τη δημοκρατική και προοδευτική κοινή γνώμη της χώρας, τη σημαία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης αποφάσισε να σηκώσει για άλλη μια φορά στην Ρώμη ο Πάπας Φραγκίσκος, που τόνισε ότι “οι μετανάστες δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι”.

“Δεν διακυβεύονται μόνο αριθμοί, αλλά άνθρωποι, με την ιστορία τους, την κουλτούρα τους, τα συναισθήματά τους και τις προσδοκίες τους. Αυτά τα άτομα, που είναι αδελφοί και αδελφές μας, έχουν ανάγκη συνεχούς προστασίας ανεξάρτητα από το καθεστώς του μετανάστη” που μπορεί να έχουν, είπε ο πάπας Φραγκίσκος

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε θα επισκεφθεί σήμερα στο Παρίσι τον Μακρόν, παρ' όλο που ο Γάλλος Πρόεδρος δεν ζήτησε επισήμως συγγνώμη για τις δηλώσεις του για την Ιταλία, όπως απαιτούσαν ο Κόντε, ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο απειλώντας με ακύρωση της επίσκεψης.

Ο Μακρόν περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν έκανε ποτέ δηλώσεις που να προσβάλλουν την Ιταλία και τον λαό της με αποτέλεσμα ο Κόντε να κάνει πίσω εκτιμώντας ότι η τηλεφωνική του συνομιλία με τον Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης ήταν εγκάρδια και ότι οι δύο χώρες “συμφώνησαν να συνεργασθούν με πολύ στενό τρόπο, επιζητώντας τη συμμετοχή όλων των χωρών - μελών της Ένωσης” και ότι “το βάρος του μεταναστευτικού δεν μπορεί να το σηκώσει μόνον η Ιταλία".

Στη Γερμανία η καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί να βρει μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός της CDU και αυτήν της Δεξιάς της Βαυαρίας CSU και τον υπουργό Εσωτερικών της Ζεεχόφερ, που σηκώνουν τη σημαία της αντιμεταναστευτική πολιτικής και διχάζουν τη γερμανική Δεξιά, ζητώντας επίσης την προσκόλληση της Γερμανίας στον άξονα Αυστρίας και Ιταλίας, εάν όχι σε αυτόν του Βίσεγκραντ. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εταίρος της γερμανικής Δεξιάς, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD, ετοιμάζει μια δική του πρόταση για το μεταναστευτικό διαμετρικά αντίθετη με αυτή του υπουργού Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL