Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση της Μ.Εφίμοβα

Eurokinissi

Η 36χρονη είναι βασική πληροφοριοδότρια στην υπόθεση της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Γκαλίσια τον περασμένο Οκτώβριο. Η ίδια εργάστηκε στην τράπεζα Ρilatus ως προσωπική γραμματέας του προέδρου. Η Ρilatus ελέγχεται για διαπλοκή με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Μάλτας

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με την οποία είχε κριθεί ότι δεν εκδίδεται στη Μάλτα η Μαρία Εφίμοβα.

Ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας την έφεση, είπε «όχι» στην έκδοση της 36χρονης βασικής πληροφοριοδότριας στην υπόθεση της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίσια τον περασμένο Οκτώβριο.

Πριν από έναν μήνα, ενώπιον του Αρείου Πάγου, η Μ.Εφίμοβα είχε μιλήσει για τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει στην περίπτωση που εκδοθεί στη Μάλτα.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να έχει την κατάληξη της Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της.

Όπως εξήγησε, η ίδια είναι η μοναδική εν ζωή μάρτυρας που μπορεί να αποκαλύψει την κρατική διαφθορά στη Μάλτα και αυτό την καθιστά στόχο.

Η Μαρία Εφίμοβα εργάστηκε στην τράπεζα Ρilatus από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2016 ως προσωπική γραμματέας του προέδρου.

Η συγκεκριμένη τράπεζα, ωστόσο, ελέγχεται για ύποπτους λογαριασμούς και διαπλοκή με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Μάλτας και αυτή ήταν μία από τις πτυχές τής έρευνας που διενεργούσε η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια