Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ακύρωσε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Eurokinissi

Ηχηρό «χαστούκι» από τον Μπ.Μπορίσοφ, ο οποίος μετά την ακύρωση της συνάντησης με τον Γκ.Ιβανόφ ανακοίνωσε ότι «η βουλγαρική κυβέρνηση δεν βλέπει κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στα Σκόπια»

Ακύρωσαν τη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

«Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής χώρας» σημειώνει η ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η ίδια «δεν βλέπει κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στα Σκόπια».

Το κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας, είναι η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και αυτό δεν πρέπει να αμφισβητηθεί», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «η θέση μας είναι σαφής, καθώς και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Επίσης είναι σαφής και η θέση του Προέδρου της πΓΔΜ».

Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, επρόκειτο να γίνει δεκτός από την υποδοχή από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια