Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Ισραήλ: Εννέα νεκροί από ξαφνική πλημμύρα στη Νεκρή Θάλασσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισραήλ: Εννέα νεκροί από ξαφνική πλημμύρα στη Νεκρή Θάλασσα

Φωτογραφία αρχείου

Εννέα Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σήμερα από απότομη πλημμύρα κατά τη διάρκεια ταξιδιού στα νότια της Νεκράς Θάλασσας, σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης MDA.

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν μια νεαρή γυναίκα που αγνοείται. Η ομάδα των νεαρών συμμετείχε σε πρόγραμμα στρατιωτικής ετοιμότητας.

Το περιστατικό συνέβη σε ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, στην άκρη της ερήμου, όπου οι βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν σε λίγα λεπτά εξαιρετικά επικίνδυνη άνοδο της στάθμης του νερού, ιδιαίτερα στα φαράγγια.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μεράβ Λαπιντότ, τόνισε ότι δεν τηρήθηκαν «οι οδηγίες για την αποφυγή της τραγωδίας».

«Στηρίζω τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης που κάνουν τα πάντα για να σώσουν ζωές και να βρουν τους αγνοούμενους και όλοι προσεύχονται για καλά νέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν κάλεσε τους Ισραηλινούς να «σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας» και πρόσθεσε με ανάρτηση στο Twitter ότι «οι σκέψεις μας είναι με τους αδελφούς μας, τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας που ζουν αυτές τις δραματικές ώρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρετικά έντονες για την εποχή βροχοπτώσεις πλήττουν από χθες το Ισραήλ.

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων προκάλεσε χθες το θάνατο ενός Βεδουίνου εφήβου στο νότιο Ισραήλ και ενός 17χρονου Παλαιστίνιου, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενα λεωφορείο παρασύρθηκε από άλλη απότομη πλημμύρα σε δρόμο στο νότιο τμήμα της χώρας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL