Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.5°C17.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.7°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C17.1°C
3 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.9°C12.9°C
2 BF 54%
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Κόσοβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Κόσοβο

Ο πρόεδρος της σερβικής Δημοκρατίας Αλ.Βούτσιτς

Την απέλαση του κυβερνητικού αξιωματούχου της Σερβίας, Μάρκο Τζούριτς, αποφάσισε ο ανακριτής της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της Πρίστινας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας ο μ.Τζούριτς τοποθετήθηκε σε τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας το οποίο, συνοδεία πολλών οχημάτων, κατευθύνθηκε προς την συνοριακή διάβαση Merdare για να παραδοθεί στις σερβικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τις επόμενες ημέρες η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την ποινή που θα του υποβληθεί ενώ αναφέρεται ότι για τέτοια αδικήματα προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη και δια παντός.

Ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Μάρκο Τζούριτς συνελήφθη το απόγευμα στην Μιτρόβιτσα κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας.

Η είσοδός του στο Κόσοβο θεωρήθηκε παράνομη με δεδομένο ότι εισήλθε χωρίς να έχει την άδεια της κυβέρνησης του Κοσόβου. Η σύλληψΉ του προκάλεσε ένταση στο βόρειο Κόσοβο όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Στις 19:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος) στο Βελιγράδι άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Τα ΜΜΕ στο Βελιγράδι αναφέρουν επίσης ότι αμέσως μετά την σύλληψη του Τζούριτς ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL