Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Σχέσεις σλοβάκων πολιτικών με την ιταλική Μαφία ερευνούσε ο Γιαν Κούτσιακ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχέσεις σλοβάκων πολιτικών με την ιταλική Μαφία ερευνούσε ο Γιαν Κούτσιακ

Ο Γιαν Κούτσιακ, ο Σλοβάκος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε μαζί με τη σύντροφό του μέσα στο σπίτι του, ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει ένα άρθρο για την διαφθορά σε υψηλόβαθμο επίπεδο, στην οποία εμπλέκεται η ιταλική μαφία και πολιτικοί του μικρού αυτού κράτους της ευρωζώνης, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ο ενημερωτικός ιστότοπος στον οποίο εργαζόταν.
Η δολοφονία του δημοσιογράφου και της συντρόφου του που αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο συγκλόνισε την Σλοβακία. Το έγκλημα αυτό καταδικάστηκε απερίφραστα από κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ και διεθνείς οργανώσεις.
Ο 27χρονος Κούτσιακ εργαζόταν για τον ιστότοπο aktuality.sk, που ανήκει στον γερμανικό όμιλο Axel Springer και στον ελβετικό Ringier. Αυτός εξειδικευόταν σε υποθέσεις διαφθοράς, μεταξύ των οποίων αυτές που αφορούσαν πιθανούς δεσμούς ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο και το κόμμα SMER-SD του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.
Το aktuality.sk και άλλα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τα μεσάνυχτα μια εκδοχή --ανολοκλήρωτη-- του άρθρου του Γιαν Κούτσιακ, το οποίο αφορούσε τις πιθανολογούμενες πολιτικές σχέσεις Ιταλών επιχειρηματιών που είναι ύποπτοι για σχέσεις με την καλαβρέζικη μαφία "Ντραγκέτα", η οποία πιστεύεται ότι δραστηριοποιείτο στην ανατολική Σλοβακία.
"Δύο πρόσωπα προσκείμενα σε έναν άνδρα που ήρθε στην Σλοβακία, ενώ κατηγορείτο σε υπόθεση της μαφίας στην Ιταλία, έχουν καθημερινά πρόσβαση στον πρωθυπουργό" της Σλοβακίας, έγραφε ο Γιαν Κούτσιακ στο άρθρο του με τίτλο "Η ιταλική μαφία στην Σλοβακία, τα δαιμόνιά της εξαπλώνονται στην πολιτική".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL