Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντ.Κον Μπετίτ: Τεράστιο το σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

«Πρέπει να ξέρουμε ότι στη Novartis είναι ειδικοί στη διαφθορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων

Για μίζες της Novartis που αγγίζουν τα 50 εκ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα, μιλάει ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων, γνωστός για την αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων, Ντανιέλ Κον Μπετίτ, σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό "Europe 1" και στην εκπομπή "L’ Europe a la Une": «Πρέπει να ξέρουμε ότι στη  Novartis είναι ειδικοί στη διαφθορά», σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση του σκανδάλου.

«Στα τέλη του 2016 στην εταιρεία επιβλήθηκε ένα πρόστιμο ύψους 314 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ, επειδή δωροδόκησαν αλυσίδα φαρμακείων, προκειμένου να παραγγείλουν φάρμακα. Το ίδιο πράγμα στην Κίνα, όπου υπήρξε ανάλογο πρόστιμο ύψους 25 εκ. ευρώ, επειδή δωροδόκησαν φαρμακεία. Πρόκειται πράγματι για μία επιχείρηση μεγάλων διαστάσεων, στην οποία εμπλέκονται χιλιάδες γιατροί και δημόσιοι υπάλληλοι, που δωροδοκήθηκαν για να διευκολύνουν τη συνταγογράφηση φαρμάκων Novartis. Και επιπλέον υπήρχαν μίζες για εμβόλια που υπολογίζονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ» σημείωσε ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων.

Ερωτηθείς για την ελληνική διάσταση του σκανδάλου, ο Κον Μπετίτ υπογράμμισε ότι «η υπόθεση πήγε στη Βουλή, διότι στην Ελλάδα αν εμπλέκονται πρώην μέλη της κυβέρνησης, ή βουλευτές, πρέπει να γίνει έρευνα από το Κοινοβούλιο. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται όλη η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα, από την κλασική Δεξιά, τη ΝΔ, έως και τους Σοσιαλιστές».

Για την εξέλιξη που θα μπορούσε να λάβει η υπόθεση του σκανδάλου της Novartis, ο ίδιος προβλέπει ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρουσιάζεται ως ο «μόνος καθαρός», κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει ίσως σε εκλογές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θλιβερή ουρά της Ακροδεξιάς

Χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η χθεσινή του αναφορά στο σύνθημα “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις μαθητικές...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο