Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Καταλωνία: Πορνοντίβος νεοναζί εκλογικός αντιπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταλωνία: Πορνοντίβος νεοναζί εκλογικός αντιπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος

Ένας γνωστός και βίαιος νεοναζί της Καταλωνίας έκανε τον εκλογικό αντιπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, αποδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο τις σχέσεις της ισπανικής ρατσιστικής και βίαιας ακροδεξιάς με το Λαϊκό Κόμμα.

Δημοκρατικοί πολίτες της Βαρκελώνης βρέθηκαν αντιμετώπισαν με μεγάλη έκπληξη και οργή το γεγονός ότι ο γνωστός νεοναζί, ηθοποιός σε ταινίες πορνό και τουλάχιστον ενεργός οπαδός της Εθνικής Δημοκρατίας Χουάν Μαρίν Μουνιόθ έκανε τον εκλογικό αντιπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος στη συνοικία Ελ Καρμέλ, δύο βήματα από το διάσημο Πάρκο Γκουέλ.

Οι ίδιοι πολίτες έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο του Μαρίν με την ταυτότητα του Λαϊκού Κόμματος σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, για να καταγγείλουν το γεγονός και να επιβεβαιώσουν χωρίς αμφιβολία την ταυτότητα του ακροδεξιού τραμπούκου. Ο Μαρίν στις 22 Σεπτεμβρίου είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση – επίθεση της Εθνικής Δημοκρατίας στα γραφεία της Εθνικής Συνέλευσης Καταλωνίας ANC και επιτέθηκε στον φωτογράφο και δημοσιογράφο Χορδί Μποράς, επίθεση για την οποία διώκεται.

Ο Μαρίν την επομένη των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Βαρκελώνη και το Καμπρίλς συμμετείχε με περίπου 50 νεοναζί σε πορεία της Εθνικής Δημοκρατίας και της Φάλαγγας στη Ράμπλα στο κέντρο της Βαρκελώνης, αλλά αναζήτησε καταφύγιο στην Καταλανική Αστυνομία όταν εκατοντάδες αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν την πορεία των νεοναζί στους δρόμους της Βαρκελώνης.

Στελέχη του Λαϊκού Κόμματος δικαιολόγησαν την παρουσία του νεοναζί ως εκλογικού αντιπροσώπου του κόμματός τους στο γεγονός ότι “οι εκλογές στην Καταλωνία κινητοποίησαν πολλά άτομα που κατάλαβαν ότι παιζόταν κάτι παρά πάνω από τις ιδεολογικές διαφορές”, προσπαθώντας να κρατήσουν τις αποστάσεις τους γιατί “αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα κοινό με το Λαϊκό Κόμμα”. Άλλα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος δικαιολογήθηκαν υποστηρίζοντας ότι ο Μαρίν έκανε τον εκλογικό αντιπρόσωπο του κόμματος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και όχι του Δεκεμβρίου του 2017.

Όταν πριν από δύο μήνες ο Μαρίν παρουσίασε την τελευταία του πορνοταινία στη Μαδρίτη υποστήριξε αναφερόμενος στον εαυτό του ότι ο πρωταγωνιστής είναι “ο Χουανίτο, ο τελευταίος πατριώτης εναντίον του δημοψηφίσματος στην Καταλωνία”, παραβλέποντας προφανώς ότι το περιεχόμενο της ταινίας δεν ήταν... πολιτικού περιεχομένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL