Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρουσιάστηκε η λογοκριμένη έκθεση γελοιογραφίας στο Στρασβούργο

Στις 8 Δεκεμβρίου η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο, τον Ιανουάριο στο φεστιβάλ του Viareggio στην Ιταλία και τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη

Ολόκληρη η έκθεση γελοιογραφίας που λογοκρίθηκε από τους κοσμήτορες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «εμπρηστική» παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Στρασβούργο. Τα σκίτσα που αφορούσαν την ευρωπαϊκή πολιτική εκτέθηκαν από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου με αφορμή τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και ο πρέσβης Στέλιος Περράκης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στις 8 Δεκεμβρίου η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο, τον Ιανουάριο στο φεστιβάλ του Viareggio στην Ιταλία και τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη.

Προς αυτή την εξέλιξη συνέβαλαν και οι διεθνείς διαστάσεις που έλαβε το πρωτοφανές περιστατικό λογοκρισίας της έκθεσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, που απαντήθηκε από τους δημιουργούς, Έλληνες και ξένους, με νέα σκίτσα.

Τότε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματοποιήσει μια διαμαρτυρία-ζωντανή έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με ευρωβουλευτές, σκιτσογράφους και καλεσμένους να φορούν μπλούζες με όλα τα σκίτσα τυπωμένα, τονίζοντας ότι «πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην λογοκρισία».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το επόμενο βήμα

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα; Για την καθημερινότητα του καθενός από μας η πρώτη απάντηση είναι όχι. Ούτε θα βρει κάθε άνεργος δουλειά, ούτε θα πάψουμε να μετράμε αν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο