Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
FT: Η Τ.Μέι προσφέρει 20 δισ. ευρώ για το κλείσιμο της «τρύπας» του προϋπολογισμού της ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

FT: Η Τ.Μέι προσφέρει 20 δισ. ευρώ για το κλείσιμο της «τρύπας» του προϋπολογισμού της ΕΕ

Προσφορά τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ για το κλείσιμο της τρύπας του προϋπολογισμού της ΕΕ μετά το Brexit αναμένεται να προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times., το οποίο κάνει λόγο για την «πρώτη προσπάθεια του Λονδίνου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ΕΕ».

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο κορυφαίος σύμβουλος της Βρετανίδας πρωθυπουργού για θέματα της ΕΕ, Όλι Ρόμπινς, ήρθε σε επαφή με ομολόγους του σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να τους καθησυχάσει ότι στην ομιλία της Τ.Μέι την Παρασκευή στη Φλωρεντία θα περιλαμβάνεται η εν λόγω οικονομική προσφορά.

Το Λονδίνο ελπίζει ότι η προσφορά θα άρει το τρίμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και θα επιτρέψει τη μετάβαση στη β' φάση, η οποία θα ανοίξει τις συζητήσεις για τη μελλοντική εμπορική σχέση Βρετανίας - ΕΕ.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει ότι η χώρα θα διασφαλίσει πως κανένα κράτος - μέλος δεν θα χρειασθεί να πληρώσει περισσότερο για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ή να λάβει λιγότερα χρήματα από αυτόν έως το 2020, που λήγει η τρέχουσα προγραμματική περίοδος προϋπολογισμού.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αναμενόμενη τρύπα στα δύο χρόνια μετά το Brexit θα είναι τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ, αν αφαιρεθούν τα ποσά που η Βρετανία παίρνει πίσω από τις Βρυξέλλες. Η Τ.Μέι αναμένεται να ενημερώσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο για την ομιλία της στη Φλωρεντία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL