Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ο Π. Μοσκοβισί συμφωνεί με την πρόταση Γιούνκερ περί υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Π. Μοσκοβισί συμφωνεί με την πρόταση Γιούνκερ περί υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης

Τις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη θέσπιση μιας θέσης υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου χαιρέτισε με δηλώσεις του στον Τύπο ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος επίτροπος σημείωσε πως υποστήριξη του Ζ.Κ. Γιούνκερ στην ιδέα ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών δίνει την απαραίτητη «ώθηση» για την πραγματοποίησή της, συμπληρώνοντας ότι, «αν σχεδιαστεί σωστά, η θέση αυτή θα μπορούσε άμεσα να επιτύχει μεγαλύτερη λογοδοσία και αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων στη ζώνη του ευρώ». Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα «γνήσιο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», ο ίδιος σημείωσε πως το «όραμα» του προέδρου Γιούνκερ είναι το «ίδιο» με το δικό του. «Αυτό αφορά τη δημιουργία ενός σώματος το οποίο θα είναι στενά συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές δομές της ΕΕ, αφήνοντας πίσω το διακυβερνητικό πείραμα», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.

Εξάλλου, ο αρμόδιος και για τα φορολογικά επίτροπος Μοσκοβισί στήριξε το αίτημα του προέδρου Γιούνκερ προς τα κράτη μέλη «να παραιτηθούν από την ομοφωνία στα φορολογικά θέματα και να αποφασίσουν βάσει πιο δημοκρατικών κανόνων».

Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί σχολίασε πως η «αισιοδοξία» με την οποία βλέπει αυτό το φθινόπωρο η Ευρώπη είναι «βάσιμη», καθώς «η οικονομική ανάκαμψη ενισχύεται και οι Ευρωπαίοι πήραν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους στους τομείς της άμυνας, του κλίματος, του εμπορίου και της μεταρρύθμισης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη έχει τον άνεμο στα πανιά της και ο Ζ.Κ. Γιούνκερ έχει θέσει μια φιλόδοξη πορεία για μας προκειμένου να προχωρήσουμε μαζί», καταλήγει ο Γάλλος επίτροπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL