Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης. Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση  ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

Η καταλανική αστυνομία (Mossow d' Esquadra) επιβεβαίωσε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελώνη ως "τρομοκρατική ενέργεια". Νωρίτερα, η εφημερίδα La Vanguardia έκανε λόγο για δύο συλλήψεις.

Η αστυνομία, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, διαβεβαίωσε επίσης ότι "δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη".

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας.

Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

 Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην προσεγγίζουν την Placa Catalunya. Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έκλεισαν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε  πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL