Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
«Αβάσιμες» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Αβάσιμες» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για το βαλλιστικό πρόγραμμα είναι αστήρικτες και θα μπορούσαν να βλάψουν την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Στο παράρτημα αυτής της συμφωνίας υπάρχει πράγματι έκκληση προς το Ιράν να αποφεύγει την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων όμως, καταρχήν, πρόκειται απλώς για μια έκκληση, όχι για υποχρέωση» της Τεχεράνης, σημείωσε συγκεκριμένα ο ίδιος.

«Δεύτερον, αν διαβάσετε προσεκτικά τη διατύπωση αφορά μόνο πυραύλους που είναι ειδικά σχεδιασμένοι να φέρουν όπλα μαζικής καταστροφής. Κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αποδείξει ότι οι πύραυλοι που δοκιμάζει το Ιράν είναι σχεδιασμένοι για κάτι τέτοιο και, επομένως, δεν υφίσταται λόγος τιμωρίας, συνέχισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν την Τρίτη υποστηρίζοντας ότι οι «κακόβουλη δραστηριότητά» του στη Μέση Ανατολή υπονομεύει οποιαδήποτε «θετική συμβολή του» από τη συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του, που υπογράφηκε το 2015.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL