Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
O ρατσισμός... αρμενίζει στη Μεσόγειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O ρατσισμός... αρμενίζει στη Μεσόγειο

Με ένα κείμενο - έκκληση, που υπέγραψαν δεκάδες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η δημοκρατική Σικελία προσπάθησε να σταματήσει το “μαύρο πλοίο” C Star, το οποίο, με ορμητήριο την Κατάνια και πλήρωμα ξενοφοβικούς της οργάνωσης Defend Europe, θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να εμποδίσει τις ΜΚΟ και όποιον διασώζει μετανάστες στη Μεσόγειο, "καταγγέλλοντάς" τους για σχέσεις με τους διακινητές.

Η οργάνωση αποφάσισε να κάνει "περιπολίες" με το σκάφος για να σταματήσει, όπως ισχυρίζεται, “την τρομακτική και μαζική εισβολή που αλλάζει το πρόσωπο της ηπείρου μας”, διότι "χάνουμε την ασφάλεια και τον τρόπο της ζωής μας και διατρέχουμε τον κίνδυνο οι Ευρωπαίοι να μετατραπούμε σε μειοψηφία στις ίδιες τις χώρες μας"...

Το C Star με σημαία Τζιμπουτί, που αναμενόταν να καταπλεύσει χθες βράδυ στην Κατάνια, θα "διασώζει" και αυτό μετανάστες, με τη διαφορά όμως ότι θα τους παραδίδει πίσω στις αρχές της Λιβύης, ενώ παράλληλα θα "εποπτεύει" τις κινήσεις των πλοίων των ΜΚΟ. Η Defend Europe έχει ξεκάθαρη θέση για τον ρόλο των ανθρωπιστικών οργανώσεων, αφού, όπως αναφέρει στο site της, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η SOS Mediterranee, Proactiva, Open Arms αποτελούν απλούς "συνεργάτες" των διακινητών.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία διαδικτυακών πληρωμών PayPal είχε μπλοκάρει τη χρήση των υπηρεσιών της από τα μέλη της οργάνωσης και η τράπεζα Steiermärkische Sparkasse είχε διαγράψει τον λογαριασμό της, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε τελικά να συγκεντρώσει 100.000 ευρώ, να νοικιάσει το C Star, να βρει πλήρωμα και να συνεχίσει να ζητά στήριξη από τους “πατριώτες” όλης της Ευρώπης ώστε να παραμείνει στη “Μεσόγειο όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο”.

“Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τη δράση των ΜΚΟ αναδεικνύοντας τη συνεργασία τους με τους εμπόρους-διακινητές και να παρέμβουμε όταν κάνουν κάτι παράνομο” υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση, που υπόσχεται να βουλιάξει τις βάρκες που θα εντοπίσει να επιπλέουν άδειες (!) για να μην τις ξαναχρησιμοποιήσουν οι διακινητές. Ή, ακόμη χειρότερα, άλλοι... εισβολείς - μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL