Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Τα πάνω κάτω στους Ισπανούς Σοσιαλιστές...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα πάνω κάτω στους Ισπανούς Σοσιαλιστές...

Ο επανεκλεγείς στην ηγεσία του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ

Ο Πέδρο Σάντσεθ με το 50% και ρεκόρ συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές επιστρέφει στα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο Σάντσεθ και ο Ιγκλέσιας στην πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν ότι το διεφθαρμένο Λαϊκό Κόμμα είναι επικίνδυνο για τη χώρα και ότι ο καθένας τους σέβεται τις «διαφορετικές στρατηγικές αντιπολίτευσης» που θα ακολουθήσουν, γεγονός που δείχνει ότι δεν φαίνεται άμεση λύση για το πως θα διώξουν τον Ραχόι. Δεν έγινε γνωστή η απάντηση του Σάντσεθ στην πρόταση του Ιγκλέσιας να αποσύρει την πρόταση μομφής κατά του Λαϊκού Κόμματος εάν οι Σοσιαλιστές καταθέσουν δική τους, που θα την ψηφίσει και το Unidos Podemos.

O Ραχόι καθησύχασε τη Δεξιά και τις αγορές ότι θα βρει αλλού συμμάχους να στηρίξουν την πολιτική του εάν οι Σοσιαλιστές το αρνηθούν. «Η κυβέρνηση θα συνεχίζει το έργο της και θα αναζητήσει στήριξη από άλλα κόμματα εάν δεν καταλήγει για κάποιο θέμα σε συμφωνία με τους Σοσιαλιστές» τόνισε ο Ραχόι.

Στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 39ο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τον Σάντσεθ να αναλαμβάνει και επισήμως την ηγεσία του.

Πανηγυρική εκλογή Σάντσεθ

Ο Σάντσεθ εκλέχθηκε πανηγυρικά γραμματέας των Σοσιαλιστών και μίλησε για «αντιπολίτευση στο διεφθαρμένο Λαϊκό Κόμμα».

«Το ‘Ναι’ είναι ‘Ναι’. ‘Ναι’ στην αντιπολίτευση στο διεφθαρμένο Λαϊκό Κόμμα» τόνισε ο Πέδρο Σάντσεθ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη του, θέτοντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα στη διάθεση «των ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση και είναι η κοινωνική πλειοψηφία».

Με ρεκόρ συμμετοχής, που έφθασε το 80% του κόμματος μελών και φίλων ο Σάντσεθ πήρε 50,21%, η Ντίαθ 39,95% και ο Λόπεθ 9,85%.

Η πραγματικότητα «έφαγε» το Survivor και τον MasterChief

Η πραγματικότητα «έφαγε» το βράδυ της Κυριακής την εικονική μυθοπλασία των ριάλιτι με τον Σάντσεθ και το σίριαλ των εκλογών στο Σοσιαλιστικό Κόμμα να «κλέβουν» τηλεθεατές από το Survivor, τον MasterChef. Η τηλεθέαση του MasterChef υποχώρησε κατά 3%, στο 15%, και του Survivor κατά 1,5%, στο 15,5%, αφού οι τηλεθεατές στράφηκαν στην εκπομπή «Το ζωντανό κόκκινο: Στόχος το Σοσιαλιστικό Κόμμα» στο κανάλι LaSexta, που κατατρόπωσε τα reality αγγίζοντας το 20,1%.

Η «κίτρινη» “El Pais”: Σάντσεθ σαν το... Brexit

Η “El Pais”, που ανήκει στον μεγαλύτερο ισπανόφωνο όμιλο μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, τον Prisa, προχώρησε σε μια βρώμικη επίθεση εναντίον του Σάντσεθ εξισώνοντας την εκλογή, με το Brexit, την εκλογή του Τραμπ και το δημοψήφισμα στην Κολομβία!

«Η πολιτική και οργανωτική πρόταση του Σάντσεθ συμπληρώνει πολύ αποτελεσματικά άλλες εμπειρίες που είδαμε γύρω μας, από το Brexit έως το δημοψήφισμα στην Κολομβία ή τη νίκη του Τραμπ, όπου το συναίσθημα και η τυφλή αγανάκτηση αντιπαρατέθηκαν με επιτυχία στη λογική, τα επιχειρήματα και τις αντιφάσεις των γεγονότων. Με αυτή την έννοια, η νίκη του Σάντσεθ δεν είναι ξένη προς το πολιτικό πλαίσιο της κρίσης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, με την οποία επιβάλλονται πολύ εύκολα η δημαγωγία, μισές αλήθειες ή ψέματα και υποσχέσεις που είναι αδύνατον να εφαρμοστούν» υποστηρίζει το κεντρικό σχόλιο της “El Pais”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL