Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Η Λεπέν διχάζει την ιταλική Ακροδεξιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Λεπέν διχάζει την ιταλική Ακροδεξιά

Εμφύλιος μεταξύ λεπενικών και ακραίων ρατσιστών και αντιλεπενικών και «αντιφασιστών» ξέσπασε στην αντιδραστική Λέγκα του Βορρά εν όψει του συνεδρίου της που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στην Πάρμα. Ο ιδρυτής της αντιδραστικής και ρατσιστικής Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι και πολλά ιστορικά στελέχη του κόμματος σχεδιάζουν να αποχωρήσουν για να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα της Δεξιάς, μακριά από τις ακρότητες του Ματέο Σαλβίνι και της συμμαχίας του με τη Δεξιά της Λεπέν. Ο Σαλβίνι εκλέχθηκε την Κυριακή με ποσοστό 82% γραμματέας του κόμματος.

Όχι με Λεπέν

«Εάν κερδίσει ο Σαλβίνι, θα είναι καταστροφή. Είναι ένα κακό αντίγραφο του Ρέντζι, γιατί και αυτός βάζει... πρώτα τον κώλο του. Υπάρχουν χιλιάδες άτομα που έφυγαν από τη Λέγκα, που διαγράφηκαν, που έφτιαξαν ένα κόμμα στο Μιλάνο. Ο Σαλβίνι προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από το μεταναστευτικό. Δεν κατάλαβε τίποτα» τόνισε ο Μπόσι, εκτιμώντας ότι «ο Σαλβίνι κάνει λάθος να μην θέλει την Ευρώπη και το ευρώ. Ο Μπερλουσκόνι δεν θα κατεβεί ποτέ μαζί με τον Σαλβίνι στον πόλεμο εναντίον της Ευρώπης». «Αυτοί της Λεπέν είναι φασίστες, ήταν φασίστες και όχι με το ροδόσταμο. Άνοιγαν τους τάφους των Εβραίων. Προέρχομαι από μια οικογένεια αντιφασιστών. Τη γιαγιά μου τη βασάνισαν οι φασίστες» συμπλήρωσε ο Μπόσι.

«Πιστεύω ότι πρέπει να θεωρούμε κλειστή την παρένθεση του λεπενισμού» τόνισε, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μπόσι, το ιστορικό στέλεχος της Λέγκας του Βορρά και πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Λομβαρδίας - Μιλάνο Ρ. Μαρόνι προειδοποιώντας ότι «πάντα θεωρούσα τη συμμαχία με τη Λεπέν τακτική και όχι στρατηγική. Το Εθνικό Μέτωπο έχει ένα διαφορετικό σχέδιο από τη Λέγκα, θέλει να επιστρέψει στα εθνικά κράτη. Εμείς είμαστε υπέρ της Ευρώπης των περιφερειών. Πρέπει να επιστρέψουμε στις αρχικές μεταϊδεολογικές ρίζες του κινήματος, ούτε με τη Δεξιά ούτε με την Αριστερά», συμπλήρωσε ο Μαρόνι.

“Εθνοκάθαρση”

Η απάντηση του Σαλβίνι δεν άργησε: «Δεν είμαι μόνος μου στα ηνία του κόμματος. Δεν διώχνω τον Μπόσι, αλλά αυτή τη στιγμή η Λέγκα μιλά με ίσους όρους στον Μπερλουσκόνι. Τα μέλη της Λέγκας ψήφισαν και δεν φαίνεται να έκλεισαν αυτό που θεωρούν παρένθεση της Λεπέν» προειδοποίησε ο Σαλβίνι, ρίχνοντας επίσης και το γάντι της αντιμεταναστευτικής και ρατσιστικής πολιτικής του: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τις βάρκες των μεταναστών, με νόμιμους και λιγότερο νόμιμους τρόπους, με το καλό ή και όχι... Πρέπει να υιοθετήσουμε κάθε δυνατό μέσον για να σταματήσουμε αυτή την εισβολή. Είμαστε μπροστά στην απόπειρα εθνοκάθαρσης» εναντίον των Ιταλών από τους μετανάστες κατέληξε το πλέον αποτρόπαιο alterego της Λεπέν στην Ιταλία.

Αποκλεισμός Σικελίας

Προς το παρόν, πάντως, τις βάρκες των μεταναστών θα τις σταματήσουν τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο του G7 στην Ταορμίνα, κοντά στη Μεσσήνη της Σικελίας. Από χθες το πρωί και για μία εβδομάδα, για... λόγους ασφαλείας θα υπάρξει ένας... ναυτικός αποκλεισμός στη Σικελία εναντίον των καρυδότσουφλων με τους εκατοντάδες μετανάστες. Με την περισσή υποκρισία του, το διευθυντήριο του κόσμου θα θέσει το μεταναστευτικό στην... ατζέντα του!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL