Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Άλλοθι στο... Καράκας για μίζες στη Μαδρίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλλοθι στο... Καράκας για μίζες στη Μαδρίτη

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα χρησιμοποιείται ως «προπέτασμα καπνού» για να καλυφθούν η διαφθορά και τα σκάνδαλα του Ραχόι και της δεξιάς κυβέρνησης, κατήγγειλε από το βήμα της ισπανικής Βουλής ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Podemos Πάμπλο Μπουστιντούι, ενώ το βίντεο της ομιλίας του έφτασε σε λίγο χρόνο τις 13.000 επισκέψεις.

Τη στιγμή που οι πόρτες των φυλακών και των δικαστηρίων ανοίγουν για πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, ο Ραχόι και η Δεξιά επέλεξαν να "θωρακίσουν" το αντικομμουνιστικό και αντιδραστικό εκλογικό τους σώμα χρησιμοποιώντας την εικόνα του «κόκκινου» Μαδούρο και ασφαλώς των συνεργατών του στην Ισπανία, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και το Podemos. Το ηγετικό στέλεχος του Podemos υπενθύμισε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος δήλωσε «συγκλονισμένος από τις ειδήσεις που έρχονται από τη Βενεζουέλα» νωρίς το πρωί της επομένης ημέρας από τη σύλληψη το προηγούμενο... βράδυ για διαφθορά και μίζες του πρώην προέδρου της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης και ηγετικού στελέχους της δεξιάς Ιγκνάθιο Γκονθάλεθ. Ο Ραχόι, ως «κακός ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να κάνει πάντα την ίδια τρίπλα», δημοσίευσε ένα Twitter που έγραφε ότι «ανησυχούμε για την κατάσταση σε μια αδελφή χώρα, τη Βενεζουέλα» ελάχιστες μόνο ώρες μετά την παραίτηση της εκπροσώπου του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη και πρώην προέδρου της τοπικής κυβέρνησης Εσπεράντζα Αγκρίρε, υπενθύμισε ο βουλευτής του Podemos. «Έπειτα από τέσσερις εβδομάδες σιωπής στο κοινοβούλιο και την αποκάλυψη ενός βάλτου διαφθοράς, η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που πήρε το Λαϊκό Κόμμα σε αυτό το σώμα δεν είναι για να εξηγήσει τι έγινε και να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλά για να μιλήσει για τη Βενεζουέλα» υπογράμμισε ο Μπουστιντούι, καταγγέλλοντας την «ανευθυνότητα» της Δεξιάς «γιατί στη Βενεζουέλα η κατάσταση είναι πολύ λεπτή, με ανησυχητικά επεισόδια βίας στις πόλεις, με αρκετές κρίσεις των θεσμών, με μια ρήξη στην καρδιά της κοινωνίας, που κινδυνεύει να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση».

«Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που ζει η Βενεζουέλα για να απονομιμοποιήσετε την αντιπολίτευση στην Ισπανία. Το κάνατε εκτοξεύοντας βομβαρδισμούς με ψεύτικες μηνύσεις και καταγγελίες που οι δικαστικές αρχές έθεσαν στο χρονοντούλαπο γιατί δεν είχαν ούτε ίχνος αληθείας. Χρησιμοποιήσατε την αστυνομία της χώρας για να καταδιώκει τους πολιτικούς αντιπάλους σας κατασκευάζοντας ψεύτικα ντοσιέ και εκθέσεις. Το κάνατε κατηγορώντας το Podemos για παράνομη χρηματοδότηση» τόνισε ο Μπουστιντούι, ζητώντας να μάθει από τον Ραχόι εάν θα στείλει μήνυμα στο Twitter για τη Βενεζουέλα όταν θα καταθέσει στο δικαστήριο για την παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL