Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Podemos: «Όχι στη Λε Πεν», σήμερα και το… 2022!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Podemos: «Όχι στη Λε Πεν», σήμερα και το… 2022!

Του Αργύρη Παναγόπουλου

To Podemos δεν θέλει τo Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν και καταγγέλλει τους σοσιαλιστές γιατί δεν στήριξαν… Μελανσόν

Η ηγεσία του Podemos εκτιμά ότι πρέπει να μπει ένα μεγάλο εμπόδιο στη Λε Πεν να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας σε δύο εβδομάδες και να διεκδικήσει επίσης την προεδρία το 2022. «Πρέπει να εμποδιστεί να γίνει πρόεδρος το 2017, όπως και το 2022», τόνισε ο Οργανωτικός γραμματέας του Podemos Πάπλο Ετσενίκε σημειώνοντας ότι οι σοσιαλιστές «θα μπορούσαν να έχουν ζητήσει την ψήφο υπέρ του Μελανσόν».

«Οι επιλογές είναι πολύ περίπλοκες: ακροδεξιά, αποχή ή ένας τραπεζίτης της θανατερής λιτότητας που μπορεί να περιορίσει την ακροδεξιά, αλλά και που οι πολιτικές του θα τροφοδοτήσουν περισσότερο την άκρα δεξιά το 2022», διερωτήθηκε ο γραμματέας Οργανωτικού του Podemos Πάμπλο Ετσενίκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του κόμματος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Το Podemos δεν θα πει στο γαλλικό λαό «τι θα πρέπει να ψηφίσει», αλλά θα του ζητήσει «να πάρει μια απόφαση εναντίον της ακροδεξιάς Λε Πεν», τόνισε ο Ετσενίκε, καθιστώντας σαφές ότι στις κάλπες η άνοδος της Λε Πεν μπορεί να σταματήσει μόνο ψηφίζοντας… Μακρόν. 

Τα αποτελέσματα της Κυριακής δεν άρεσαν ούτε στο Podemos ούτε στην Ενωμένη Αριστερά, που στοιχημάτιζαν ότι η «Ανυπάκουη Γαλλία» του Μελανσόν θα περνούσε στο δεύτερο γύρο. Ακόμη χειρότερα δεν τους αρέσει η επιλογή ανάμεσα στον Μακρόν και τη Λε Πεν και στηρίζουν την απόφαση του Μελανσόν να καλέσει την βάση του να αποφασίσει για την ψήφο στο δεύτερο γύρο.

Σχολιάζοντας τη στάση των σοσιαλιστών ο Ετσενίκε υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που είδαν ότι ο υποψήφιός τους δεν είχε καμία πιθανότητα να περάσει στο δεύτερο γύρο «θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει την ψήφο υπέρ του Μελανσόν», χρεώνοντας στους σοσιαλιστές ότι έτσι «σήμερα υπάρχει η επιλογή να εκλεγεί μια ακροδεξιά στην γαλλική προεδρία». 

«Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον Μακρόν, αλλά τώρα θα πρέπει να εμποδιστεί η εκλογή της Λε Πεν το 2017, όπως και το 2022», συμπλήρωσε το ηγετικό στέλεχος του Podemos για να καταλήξει ότι «η απόφαση [του Podemos] είναι να μην  πούμε ποιον θα ψηφίσουν, την άποψη που επέλεξε ο Μελανσόν. Θα ήταν εκτός τόπου εμείς να τους λέγαμε αυτό που δεν τους είπε ο υποψήφιός τους». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL