Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Αγρυπνία στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στη μνήμη των θυμάτων από την επίθεση στο Λονδίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρυπνία στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στη μνήμη των θυμάτων από την επίθεση στο Λονδίνο

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, στο κέντρο του Λονδίνου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που διαπράχθηκε την Τετάρτη κοντά στο κοινοβούλιο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι 40 να τραυματιστούν.

Μια απόκοσμη ησυχία βασίλευε στην συνήθως πολύβουη πλατεία, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από αυτήν και οι εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος.

Συνολικά, άνθρωποι από 11 χώρες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο 52χρονος Βρετανός Χάλιντ Μασούντ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους πεζούς στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν άοπλο αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Μια ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα "Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν". "Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία... Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας από αυτούς, ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ράζα από το Λονδίνο.

Ο Γκάρι Χάναμ, 28 ετών, ζει στο Λονδίνο και ο σύντροφός του είναι αστυνομικός. "Πραγματικά συγκλονίστηκα χθες όταν άκουσα ότι ένας (αστυνομικός) είχε δεχτεί επίθεση και έτσι θεώρησα ότι είναι σωστό να έρθω και να δείξω την αλληλεγγύη μου" είπε.

Μια 26χρονη, η Χέλεν Πάλοτ, κρατούσε ένα μπουκέτο με λουλούδια που σκόπευε να το εναποθέσει στην πλατεία. "Έχω πολλούς φίλους και συγγενείς που εργάζονται σε απόσταση πέντε λεπτών από εκεί. Θυμώνω και θλίβομαι και ήθελα να έρθω για να δείξω ότι μπορούμε ακόμη να είμαστε όλοι μαζί εδώ", είπε.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Πριν λήξει η συγκέντρωση το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL