Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ισπανία: διαδηλώσεις για την Παιδεία / Ισπανία:Μαθητές και εκπαιδευτικοί εναντίον της αντιμεταρρύθμισης Ραχόι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: διαδηλώσεις για την Παιδεία / Ισπανία:Μαθητές και εκπαιδευτικοί εναντίον της αντιμεταρρύθμισης Ραχόι

Η Πράσινη Παλίρροια για την Παιδεία άδειασε τα σχολεία και αρκετά πανεπιστήμια της Ισπανίας, για να γεμίσει ειρηνικά τους δρόμους και τις πλατείες με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που ζητούσαν από τη «νέα» κυβέρνηση του Ραχόι να αποσύρει τον νόμο για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών την απεργία έφτασε στο 65% σύμφωνα με τα συνδικάτα, ενώ η συμμετοχή των μαθητών και των φοιτητών στην αποχή από τα μαθήματα έφτασε στο 85% σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μαθητών και των φοιτητών.

«Είναι μειοψηφία και είμαστε πλειοψηφία. Όταν κατεβαίνουμε στους δρόμους είμαστε μια ανίκητη δύναμη, όπως αποδείξαμε με την αξιολόγηση, όπου αναγκάσαμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Έφτασε η ώρα να πάρουν πίσω όλη την αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία» τόνισε στην Πουέρτα Ντελ Σολ η Άννα Γκαρθία, η πρόεδρος του Συνδικάτου Μαθητών της Μαδρίτης, ενώ σε περισσότερες από 50 πόλεις πραγματοποιήθηκαν μαθητικές συγκεντρώσεις και πορείες με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων.

«Η συμμετοχή ήταν ελάχιστη και η απεργία άχρηστη, γιατί αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε μια συμφωνία για την Παιδεία» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Μέντεθ Ντε Βίχο, προκαλώντας μια έκρηξη οργής από τα συνδικάτα και τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο αγώνας τώρα διευρύνεται με την δημιουργία μιας Εθνικής Πλατφόρμας για το Δημόσιο Σχολείο, που στοχεύει σε μια «κοινωνική συμφωνία» για την Παιδεία. Στην εθνική Βουλή και τα τοπικά Κοινοβούλια οι εκπρόσωποι του Unidos Podemos ανέλαβαν να προωθήσουν τα αιτήματα της Πλατφόρμας, με άξονα την απόρριψη των περικοπών στην Παιδεία και τα υψηλά δίδακτρα στα πανεπιστήμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL