Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ιταλίδες εναντίον της βίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλίδες εναντίον της βίας

«Βάλαμε τη σημαία των γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ στο περίπτερο για την απεργία των γυναικών στις 8 Μαρτίου για να τονίσουμε το παράδειγμα της Ελλάδας στη μάχη κατά της λιτότητας και της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των γυναικών μέσα στις σκληρές συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και τον διεθνή χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των γυναικών. Στη Ματέρα δώσαμε τη μάχη με το κρύο, αλλά δεν παραιτούμαστε, για να δημιουργήσουμε συναίνεση με άξονα τα δικαιώματα των γυναικών», δήλωσε την «Αυγή» η Κιάρα Πράσινα της Ομάδας Γυναικών της Ματέρα, υπογραμμίζοντας ότι η νότια Ιταλία αντιμετωπίζει κοινά προβλήματα με την Ελλάδα, από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους έως τη στήριξη των προσφύγων γυναικών και των παιδιών τους.

«Στη Ρώμη πραγματοποιήσαμε δύο πολύ καλές κινητοποιήσεις το πρωί της 8ης Μαρτίου, με την απεργία στα σχολεία, τα μέσα συγκοινωνίας και, τους άλλους τομείς, και το απόγευμα στη διαδήλωση είχαμε μεγάλη συμμετοχή. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζικά στην απεργία εναντίον του ‘καλού σχολείου’ του Ρέντζι που κήρυξαν η FLC CGIL και τα αυτόνομα συνδικάτα» τόνισε η εκπαιδευτικός Λουτσίλα Ντε Βίτο Φραντσέσκι, εκτιμώντας πως οι αγώνες για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών συμβαδίζουν με τους αγώνες για καλύτερη δημόσια Παιδεία.

«Τον Νοέμβριο 250.000 γυναίκες είπαμε όχι στη βία που ασκείται εναντίον μας. Στις 8 Μαρτίου απεργήσαμε εναντίον της βίας και διεκδικούμε οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα που περιορίστηκαν ή διαγράφηκαν με αφορμή την κρίση. Θα παραμείνουμε στους δρόμους με νέες απεργίες για την υπεράσπιση των γυναικών και της δημόσιας Παιδείας και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το δημοψήφισμα για την κατάργηση των vouchers που πρότεινε το συνδικάτο της CGIL» συμπλήρωσε η ίδια.

«Ο Δήμος του Τρέντο εγκαινίασε στις 8 Μαρτίου μια αναμνηστική πλάκα για τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους έπειτα από αίτημά μας προς τη δημοτική αρχή» τόνισε η Αντόνια Ρομάνο, η δημοτική σύμβουλος της λίστας Το Άλλο Τρέντο, υπογραμμίζοντας ότι πιέζουν το επαρχιακό συμβούλιο να αποδεχτεί τη διπλή ψήφο προτίμησης στα δύο φύλα που στην υπόλοιπη Ιταλία οδήγησε στους Οργανισμούς Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης γυναικεία παρουσία που φτάνει στο 38%. "Στο Τρέντο τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και με το Δίκτυο Εναντίον των Φασισμών διαμαρτυρηθήκαμε για την απόφαση της γειτονικής Αυστρίας να βάλει συρματοπλέγματα στα σύνορα. Δίπλα μας, στο Μπολτάνο, ένας 17χρονος πρόσφυγας σκοτώθηκε από το εμπορικό τρένο που νόμιζε ότι θα τον οδηγούσε στη βόρεια Ευρώπη, ενώ άλλοι παθαίνουν κρυοπαγήματα προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα" συμπλήρωσε η Αντ. Ρομάνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL