Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Μαυροβούνιο / Μαυροβούνιο: Η Ρωσία αποκρούει τις κατηγορίες για εμπλοκή σε απόπειρα πραξικοπήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαυροβούνιο / Μαυροβούνιο: Η Ρωσία αποκρούει τις κατηγορίες για εμπλοκή σε απόπειρα πραξικοπήματος

Αβάσιμες χαρακτηρίζει η ρωσική κυβέρνηση τους ισχυρισμούς ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στα τέλη της περσινής χρονιάς στο Μαυροβούνιο. "Είναι παράλογες κατηγορίες. Δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, περιλαμβανομένου του Μαυροβουνίου" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την Κυριακή ο ειδικός εισαγγελέας του Μαυροβουνίου Μιλιβόγιε Κάτνιτς δήλωσε πως "κρατικές δομές" της Ρωσίας έπαιξαν ρόλο σε μια απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε τον Οκτώβριο με στόχο να μπλοκάρει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε τις παραμονές των εκλογών του Οκτωβρίου 16 Σέρβους υπηκόους οι οποίοι, σύμφωνα με τις κατηγορίες, σχεδίαζαν να καταλάβουν το κοινοβούλιο και να δολοφονήσουν τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ανακοινώθηκε επίσης ότι για την ίδια υπόθεση καταζητούνταν και δύο Ρώσοι υπήκοοι.

Μέχρι σήμερα οι αρχές του Μαυροβουνίου είχαν κατηγορήσει για τη συνωμοσία "Ρώσους εθνικιστές". Ο εισαγγελέας Κάτνιτς όμως πήγε την Κυριακή ένα βήμα πιο πέρα υπονοώντας την εμπλοκή της ρωσικής κυβέρνησης. "Τα όργανα του ρωσικού κράτους οφείλουν να διερευνήσουν ποιες δομές ενεπλάκησαν και να τις διώξουν ποινικά" τόνισε.

Σύμφωνα επίσης με τα όσα κατήγγειλε ένας από τους συλληφθέντες, ο Σέρβος υπήκοος Αλεξάνταρ Σίντελιτς επισκέφτηκε τη Μόσχα και είχε συνομιλίες με μέλη "ρωσικών στρατιωτικών δομών" που του ζήτησαν να αποτρέψει την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται και δύο βουλευτές του φιλορωσικού Δημοκρατικού Μετώπου. Το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ήρε τη βουλευτική τους ασυλία την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να ασκηθούν κατηγορίες εναντίον τους. Το Δημοκρατικό Μέτωπο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή μελών του στη συνωμοσία χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση "κατασκευή" της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL