Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ακιντζί για Κυπριακό: Από τις εξελίξεις θα εξαρτηθεί η επιστροφή στις συνομιλίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακιντζί για Κυπριακό: Από τις εξελίξεις θα εξαρτηθεί η επιστροφή στις συνομιλίες

Θα αξιολογήσει τις εξελίξεις, και αναλόγως θα αποφασίσει κατά πόσο θα προσέλθει στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει κλυδωνισθεί η εμπιστοσύνη του και πρέπει να διορθωθεί η κατάσταση.

«Ο κ. Αναστασιάδης είπε στη συνάντηση, που διακόπηκε χθες, ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση της Βουλής για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος. Αν το λέει αυτό πίσω από κλειστές πόρτες, πρέπει να το πει στην κοινότητά του και να πράξει ότι επιβάλλεται» ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές, η απόφαση για τη στάση της τουρκικής πλευράς σχετικά με τις συνομιλίες, αναμένεται να ληφθεί μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Μουσταφά Ακιντζί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα.

Αν και η άφιξη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα είχε ορισθεί πριν από την κρίση για τη ψηφοφορία στη Βουλή, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αποτελεί ευκαιρία για συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ.Τσαβούσογλου προέβη σε απειλητικές δηλώσεις, αναφέροντας πως «αυτές οι συνομιλίες δεν θα συνεχισθούν» και ότι η Τουρκία θα πράξει αυτό που πρέπει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL