Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Π. Μοσκοβισί: Brexit σημαίνει Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Μοσκοβισί: Brexit σημαίνει Brexit

Το Brexit δεν θα είναι θετικό ούτε για την Βρετανία ούτε για την ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη στη Βρετανία ως αποτέλεσμα της απόφασης. «Δεν μπορείς να έχεις όλα τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε ένα κλαμπ όταν είσαι έξω από αυτό. Πιστεύω ότι οι Βρετανοί φίλοι μας που εφηύραν τα κλαμπ μπορούν να το κατανοήσουν αυτό», δήλωσε στο BBC από το Νταβός της Ελβετίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ότι δεν είναι θετικό ούτε για εμάς ούτε για το Ηνωμένο Βασιλείο», σημείωσε. Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι ο διαχωρισμός θα είναι επιζήμιος «διότι είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ισχυροί εταίροι. Για εμάς, θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι επίσης ένα τραύμα».

«Brexit σημαίνει Brexit, το οποίο σημαίνει ότι το να είναι κάποιος εκτός δεν είναι το ίδιο με το να είναι μέλος, και δεν μπορεί να είναι καλύτερο να είναι εκτός απ’ ό,τι είναι να είναι μέλος, διότι δεν μπορεί να είναι έτσι», συνέχισε ο Μοσκοβισί. «Χρειάζεται να επανεφεύρουμε ένα νέο είδος σχέσης που ελπίζω να είναι στενή, ισορροπημένη και θετική, αλλά αυτό είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων και όχι το σημείο έναρξης» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η Βρετανία θα είναι ίσως σε θέση να διατηρήσει κάποια προνομιακή πρόσβαση στην ενιαία αγορά, ο Μοσκοβισί δήλωσε: «Αυτό δεν συνιστά άρνηση από τη δική μου πλευρά, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες για αυτό – πρέπει να κινηθούμε βήμα βήμα».

Όπως επισημαίνει το BBC, αργότερα σήμερα θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, οι αντιδράσεις προβλέπονται ανάμικτες, καθώς πολλοί από τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στις εργασίες του Φόρουμ είχαν αντιταχθεί στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL