Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Ντ.Τούσκ: Ο αδιαίρετος χαρακτήρας της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς έγινε αποδεκτός από το Λονδίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ.Τούσκ: Ο αδιαίρετος χαρακτήρας της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς έγινε αποδεκτός από το Λονδίνο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που θα επιβλέψει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, χαιρέτισε τις δηλώσεις της Τερέζα Μέι που θύμισε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ στηρίζοντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο Ντ.Τουσκ εξέφρασε με τις δηλώσεις του και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο καλωσόρισμα των δηλώσεων της Μέι, η οποία τόνισε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της ΕΕ ώστε να είναι σε θέση να ελέγξει την μετανάστευση και να σταματήσει την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της ΕΕ και την τήρηση των αποφάσεων των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

«Η κοινή θέση των 27 κρατών - μελών στον αδιαίρετο χαρακτήρα της ενιαίας αγοράς έγινε επιτέλους κατανοητή και αποδεκτή από το Λονδίνο», σημείωσε ο Τουσκ, προειδοποιώντας την Βρετανία να μην προσπαθήσει να εφαρμόσει «επιλεκτικές τακτικές» στις επικείμενες διαπραγματεύσεις.

«Σημειώσαμε τα θερμά λόγια και τις ισορροπημένες διατυπώσεις της πρωθυπουργού Μέι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που ήταν πολύ πιο κοντά στην αφήγηση του Ουίστον Τσώρτσιλ από ό,τι ήταν τα λόγια του Αμερικανού εκλεγμένου προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Μέι τόνισε κατά την ομιλία της ότι με την αποχώρηση της από την ΕΕ, η Βρετανία επιθυμεί η Ένωση να παραμείνει ισχυρή και ευημερούσα. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε καλέσει το 1946 την Γερμανία και την Γαλλία να σφυρηλατήσουν «τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», παρόλο που η τότε αυτοκρατορική Βρετανία δεν θα συμμετείχε σε αυτές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL