Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
1 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.7°C19.9°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
4 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.6°C
3 BF 55%
Γαλλία / Γαλλία: Η Αστυνομία στο προεκλογικό παιχνίδι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία / Γαλλία: Η Αστυνομία στο προεκλογικό παιχνίδι

Το προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει στη Γαλλία και περιλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες διαδηλώσεις αστυνομικών, που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν επαρκή μέσα για να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στη χώρα, ενισχύοντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της Δεξιάς αλλά και τις φωνές στους κόλπους των σοσιαλιστών, που καλούν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να μην επιδιώξει την επανεκλογή του.

Εκατοντάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν στο Παρίσι, στο Μπορντό, τη Νανσί και την Τουλούζη. Ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως φαβορί για προεδρικό χρίσμα της Δεξιάς - κατηγόρησε τους σοσιαλιστές ότι έχουν αποτύχει στο θέμα της ασφάλειας και έκανε λόγο για κενό εξουσίας, ενώ ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι "κατανοεί την οργή των αστυνομικών" και διακήρυξε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοιου είδους διάβρωση της εξουσίας στη Γαλλία.

Κατανόηση για την οργή των αστυνομικών εκφράζουν όμως και στελέχη των σοσιαλιστών, όπως ο βουλευτής Μαλέκ Μπουτί, ο οποίος ζήτησε από τον Ολάντ και παραμερίσει και να αφήσει στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς το προεδρικό χρίσμα του κόμματος στις εκλογές του προσεχούς Απριλίου. Σημειώνεται ότι δημοσκοπικά ο Βαλς έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Ολάντ να μπει στον δεύτερο γύρο. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ συναντήθηκε με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει προσλάβει χιλιάδες αστυνομικούς για να καλύψει τα μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν στο σώμα εξαιτίας των περικοπών στο Δημόσιο επί προεδρίας Σαρκοζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL