Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Πάμπλο Ιγκλέσιας: / Πάμπλο Ιγκλέσιας: Οι αληθινοί πατριώτες δεν έχουν λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάμπλο Ιγκλέσιας: / Πάμπλο Ιγκλέσιας: Οι αληθινοί πατριώτες δεν έχουν λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους

«Θέλουμε μια πατρίδα που να μοιάζει περισσότερο με τους ανθρώπους και τον λαό και λιγότερο με τις ελίτ... Μια πατρίδα που δεν θα ταυτίζεται με τους υποκριτές που σκέφτονται τα παράσημα για να πάνε στις παρελάσεις» τόνισε ο ηγέτης του Unidos Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας διευκρινίζοντας τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχε στην παρέλαση για την Ημέρα της Ισπανικότητας, την ημέρα που ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική και ο ισπανικός εθνικισμός μετέτρεψε σε εθνική γιορτή της χώρας.

«Οι αληθινοί πατριώτες δεν έχουν λογαριασμούς στους φορολογικούς παραδείσους, ούτε στην Ελβετία, την Ανδόρα ή τον Παναμά, αλλά εργάζονται. Δεν υπάρχει λόγος να τυλίγονται με σημαίες, γιατί σηκώνονται το πρωί για να πάνε να δουλέψουν ή να βρουν δουλειά» συνέχισε ο Ιγκλέσιας απαντώντας στο υβρεολόγιο του προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φερνάντεθ και του υπουργού Εσωτερικών ότι είναι «ανώριμος», συμπληρώνοντας ότι «για εμάς η πατρίδα είναι ο κόσμος και να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα σημαίνει να υπερασπιζόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία, να υπάρχουν δημόσια σχολεία και να μπορούμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες». Από τη χθεσινή παρέλαση δεν έλειψε μόνο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, αλλά και οι πρόεδροι των τοπικών κυβερνήσεων της Καταλωνίας, της Χώρας των Βάσκων, της Γαλικίας, της Ναβάρα και της Βαλένθια, όπως και η κινηματική δήμαρχος της Μαδρίτης.

Μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 36,3%, βλέπει θετικά τον σχηματισμό δεξιάς κυβέρνησης με την αποχή των Σοσιαλιστών βουλευτών, ενώ το 50,3% είναι υπέρ του «όχι» ανεξαρτήτως των συνεπειών, ενώ το ποσοστό των ψηφοφόρων του Unidos Podemos που περιμένει από τους Σοσιαλιστές να πουν «όχι» στη Δεξιά και στον Ραχόι φτάνει στο 83,3% ακόμη και εάν μετά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τρίτες εκλογές. Η δημοσκόπηση αυτή οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης του κόμματος Φερνάντεθ να παραδεχθεί ότι «έχω την αίσθηση ότι με καταλαβαίνουν περισσότερο έξω, παρά μέσα στο κόμμα μου», ενώ οι βαρόνοι εκτιμούν ότι θα συγκαλέσει την Ομοσπονδιακή (Κεντρική) Επιτροπή που θα δώσει το πράσινο φως της συνεργασίας με τη Δεξιά στις 23 Οκτωβρίου.

Η σοσιαλίστρια πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων και η ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλωνίας PSC επανέλαβαν την αντίθεσή τους στη συνεργασία του κόμματος με τη Δεξιά, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να ισχύσει η κομματική πειθαρχία των βουλευτών τους έναντι της ομοσπονδιακής δομής του κόμματος. Με πιο απλά λόγια, η πιθανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη "διαιώνιση" της κυβέρνησης του Ραχόι την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου πιθανώς θα αποτελέσει την επίσημη έναρξη της «πασοκοποίησης» του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL