Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας μοιράζει "σπρέι κατά προσφύγων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας μοιράζει "σπρέι κατά προσφύγων"

Στη διανομή 137 σπρέι “κατά των προσφύγων” προχώρησε το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας, βρίσκοντας έτσι τρόπο να παρακάμψει την απαγόρευση χρήσης σπρέι πιπεριού.

Ως «μια φρικτή πράξη εχθρότητας και ξενοφοβίας έναντι των αιτούντων άσυλο και προσφύγων» χαρακτήρισε η ανώτερη εισαγγελέας Ιzza Leghtas.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφύγει στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη βία και θα πρέπει να βρουν την προστασία που χρειάζονται και να αντιμετωπιστούν με σεβασμό, όπως κάθε άλλος άνθρωπος», σημείωσε η ίδια.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το cnn, ο ιδρυτής και ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος Ντάνιελ Κάρλσεν, δήλωσε πως «δεν είναι κάτι προκλητικό. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα όπου πολλοί Δανοί αισθάνονται ανασφαλείς».

Από την πλευρά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) τόνισε σήμερα ότι προκαλεί σοκ η διανομή του εν λόγω σπρέι, καταδικάζοντας τέτοιες πρακτικές.

Η UNHCR «επικρίνει έντονα το ότι αυτού του είδους το γεγονός έλαβε χώρα στη Δανία στοχοθετώντας αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, ανθρώπους που έχουν ήδη υπομείνει τόσα πολλά».

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Χάντερσλεβ, στην οποία βρίσκεται κέντρο φιλοξενίας το οποίο στεγάζει αυτή τη στιγμή περίπου 140 αιτούντες άσυλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2015 το αντιμεταναστευτικό Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα κόμμα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας το 21% των ψήφων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL