Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
«Εφικτός» ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 3%, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Εφικτός» ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 3%, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας

Ο στόχος να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα της Ισπανίας που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Μαδρίτη, αποφασίζοντας παράλληλα να μην της επιβάλει πρόστιμο για δημοσιονομική παρέκκλιση, είναι «εφικτός», τόνισε με εμφανή ικανοποίηση την Τετάρτη ο Ισπανός υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος.

«Έχουμε ένα νέο πρόγραμμα για μείωση του ελλείμματος, που προβλέπει ότι τον επόμενο χρόνο πρέπει να το μειώσουμε για να πλησιάσουμε το όριο του 3%», είπε ο ντε Γκίνδος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η μείωση αυτή είναι «πρέπουσα», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, που η Μαδρίτη προβλέπει ότι θα είναι περί το 2,5%, θα επιτρέψει την επίτευξη του στόχου.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, εκτιμά ότι η ανάπτυξη και η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τις εταιρείες, που ανακοινώθηκε στα μέσα του Ιουλίου, θα επιτρέψουν να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα.

Την ίδια ώρα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι χαιρέτισε την απόφαση της Κομισιόν σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η δημοσιονομική προσαρμογή, η ανάπτυξη και η απασχόληση είναι προτεραιότητες για την Ισπανία», διαβεβαίωσε.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία από την πλευρά της έκρινε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεκτίμησε τις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» που έχει ήδη προωθήσει η ισπανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία επανήλθε το 2014 στην ανάπτυξη και η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένει ότι ο ρυθμός επέκτασης του ΑΕΠ θα ανέλθει στο 2,9% το 2016. Όμως στη χώρα καταγράφεται ταυτόχρονα το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μετά από αυτό της Ελλάδας, στο 21% το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL