Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βρέθηκε η δημοσιογραφική ταυτότητα του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί όταν κάλυπτε τον ισπανικό εμφύλιο

Την επί δεκαετίες χαμένη δημοσιογραφική ταυτότητα του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί ανακάλυψε τυχαία Ισπανός ερευνητής. Ο συγγραφέας του αριστουργηματικού παιδικού βιβλίου “Ο Μικρός Πρίγκιπας” κάλυπτε τον Ισπανικό Εμφύλιο (1936-1939) για λογαριασμό της εφημερίδας Paris Soir.

Η ταυτότητα παρέμενε χαμένη επί δεκαετίες διότι είχε τοποθετηθεί σε λάθος κούτα στο αρχείο εγγράφων του Ισπανικού Εμφυλίου, γνωστό και ως «Αρχείο της Σαλαμάνκα», εξήγησε ο ερευνητής Πολικάρπο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ, εργάζεται σε αυτό το αρχείο επί 18 χρόνια, αλλά ανακάλυψε την ταυτότητα μόλις την 1η Ιουλίου. Το αρχείο αυτό περιέχει εκατομμύρια έγγραφα, τα οποία ανήκουν σε πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και πρόσωπα που αντιστάθηκαν στις δυνάμεις του δικτάτορα Φράνκο και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Ο Φράνκο κυβέρνησε την Ισπανία μέχρι τον θάνατό του το 1975.

Η δημοσιογραφική ταυτότητα αναφέρει ότι ο Γάλλος συγγραφέας διέμενε στο Ξενοδοχείο Φλόριδα της Μαδρίτης, το οποίο αποτελούσε τη βάση πολλών διάσημων πολεμικών ανταποκριτών της εποχής, από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ ως τη Μάρθα Γκέλχορν.

Ο Σεντ Εξιπερί ανέφερε στην καταχώρισή του για το επάγγελμά του ότι ήταν επίσης πιλότος και "escribano", αυτοσχεδιάζοντας στην προσπάθειά του να μεταφράσει τη λέξη συγγραφέας από τη μητρική του γλώσσα στα ισπανικά (écrivain=escritor).

Στο ίδιο αρχείο βρέθηκε και η κάρτα μέλους σε συνδικάτο, του κινηματογραφιστή Λουίς Μπουνιουέλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις