Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Γαλλία: Αποπομπή τεσσάρων ιερέων κατηγορούμενων για παιδεραστία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία: Αποπομπή τεσσάρων ιερέων κατηγορούμενων για παιδεραστία

Ο Καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρέν

Την αποπομπή τεσσάρων ιερέων ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ρωμαιοκαθολικός Καρδινάλιος-Αρχιεπίσκοπος της Λιόν, οι οποίοι κατηγορούνται για παιδεραστία.

Ο Καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρέν διευκρίνισε ότι οι τέσσερις ιερείς εργάζονταν στην περιοχή της Λιόν, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ειδικά μέτρα" αναμένεται να ληφθούν σε βάρος και άλλων ιερέων. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός των κληρικών που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις δεν έχει διευκρινιστεί.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία συγκλονίστηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες από σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας.

Στις αρχές του μήνα, αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον Καρδινάλιο Μπαρμπαρέν σχετικά με τη δράση ενός παιδεραστή κληρικού, του Μπερνάρ Πρεϊνά, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του στις δικαστικές αρχές.

Ο Πεϊνά κατηγορείται ότι την εποχή εκείνη κακοποίησε σεξουαλικά προσκόπους. Ο δικηγόρος του έχει δηλώσει ότι ο πελάτης του παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Οι αρχές αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση.

Πολλά θύματα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Καρδινάλιου Μπαρμπαρέν, τον οποίον κατηγορούν ότι δεν ανέφερε τα αδικήματα στις αρχές, επιτρέποντας στους παιδεραστές ιερείς να παραμένουν στις θέσεις τους.

Ο Μπαρμπαρέν, σε ανακοίνωσή του τον περασμένο Απρίλιο παραδέχτηκε ότι έκανε "λάθη στη διοίκηση και στον διορισμό ορισμένων ιερέων".

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL