Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Ισπανία: Την Πέμπτη ξεκινά τις συνομιλίες σχηματισμού κυβέρνησης ο Ραχόι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Την Πέμπτη ξεκινά τις συνομιλίες σχηματισμού κυβέρνησης ο Ραχόι

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα ξεκινήσει επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμματα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, αφού κανείς δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

"Από αύριο, θα αρχίσω συνομιλίες με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για να διαπιστώσω την προθυμία καθεμιάς για εξεύρευση λύσης", είπε ο Ραχόι στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι κέρδισε τις εκλογές, αυξάνοντας τον αριθμό των εδρών του στο κοινοβούλιο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές του Δεκεμβρίου.

Το PP θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη είτε των Σοσιαλιστών (PSOE), που κατέλαβαν την δεύτερη θέση, είτε του κόμματος των Ciudadanos, που ήρθε τέταρτο, καθώς και αρκετών μικρότερων, περιφερειακών κομμάτων καθώς του λείπουν 39 έδρες για κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αν δεν υπάρξει συνεργασία, ο Ραχόι θα χρειαστεί τουλάχιστον την "ανοχή" των άλλων κομμάτων, δηλαδή να συμφωνηθεί ότι θα απέχουν από τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Μέχρι στιγμής, οι Σοσιαλιστές εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα συγκυβερνήσουν με το PP.

Ο ηγέτης των Ciudadanos από την άλλη έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με το PP αλλά όχι και να στηρίξει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ραχόι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL