Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Πάμπλο Ιγκλέσιας: Αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσουμε, γιατί ο Σάντσεθ θα "ψηφίσει" Ραχόι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσουμε, γιατί ο Σάντσεθ θα "ψηφίσει" Ραχόι

«Αργά ή γρήγορα τo Unidos Podemos θα κυβερνήσει. Είναι θέμα χρόνου... γιατί ο Σάντσεθ θα 'ψηφίσει' Ραχόι», τόνισε ο Π. Ιγκλέσιας, ενώ οι Ραχόι και Σάντσεθ απέρριψαν προς το παρόν πρόταση του Ριβέρα για κοινή συνάντηση και.. κυβέρνηση, ενώ η Ντίαθ άνοιξε το θέμα της διαδοχής του Σάντσεθ στα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Έχουμε πάνω από πέντε εκατομμύρια ψήφους και πρέπει να δουλέψουμε για να υπερασπιστούμε τον κόσμο» τόνισε χθες ο Ιγκλέσιας στη "La Sexta" σπάζοντας 36 ώρες σιωπής, εκτιμώντας ότι «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην κάνουμε αναλύσεις εν θερμώ. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να σκεφτούμε ήρεμα ποια πράγματα δεν λειτούργησαν και τι θα κάνουμε στο μέλλον».

Ο ηγέτης του Unidos Podemos υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί και υπερασπίστηκε τη συμμαχία με την Ενωμένη Αριστερά, συμφωνώντας στην πράξη με τη διαπίστωση του Γκαρθόν ότι χωρίς τη συνεργασία τα αποτελέσματα θα ήταν χειρότερα. Ο Ιγκλέσιας τόνισε ότι ο Σάντσεθ δεν του απάντησε στο μήνυμα που του έστειλε το βράδυ των εκλογών και στην πρόταση για διάλογο, προφανώς γιατί «υποδηλώνει τι θα κάνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα: θα κάνει πρόεδρο της κυβέρνησης τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι», εκτιμώντας πως οι πρωτοβουλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανήκουν στο Λαϊκό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο ηγέτης των Πολιτών Ριβέρα ζήτησε κοινή συνάντηση με τον Ραχόι και τον Σάντσεθ, την οποία προς το παρόν αρνήθηκαν και οι δύο, ενώ η πρόεδρος της Ανδαλουσίας Ντίαθ εργάζεται πλέον ανοιχτά για να διαδεχθεί τον Σάντσεθ στην ηγεσία του κόμματος. «Δεν μου αρέσει να κόβω ξύλα από ένα δέντρο που έπεσε» τόνισε χαρακτηριστικά για τον Σάντσεθ. Η αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Βαλένθια Ότρα έθεσε το επίμαχο ερώτημα των ημερών: «Γιατί οι πολίτες ψηφίζουν ύποπτους εγκλημάτων;»

Η υπεράσπιση της παρακρατικής συμπεριφοράς του υπουργού Εσωτερικών Φερνάντεθ Ντίαθ δημιουργεί μια νέα συμμαχία, πολύ πιο διαφορετική και αποτρόπαια, ανάμεσα στο Λαϊκό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Πολίτες, που ενώθηκαν για να αποτρέψουν τη κατάθεση του υπουργού στη Βουλή για την παράνομη προσπάθεια κατασκευής ψευδών κατηγοριών εναντίον της ηγεσίας των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων του Podemos, της Δημοκρατικής Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλωνίας ERC και του δεξιού εθνικιστικού καταλανικού κόμματος DiLl ζήτησαν από τη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής την παρουσία του υπουργού για να εξηγήσει για τη χρήση της Αστυνομίας στην κατασκευή κατηγοριών εναντίον ηγετών πολιτικών κομμάτων. Ομόφωνα τα πέντε μέλη της Διαρκούς Επιτροπής, που συμπεριλαμβάνει τον σοσιαλιστή απερχόμενο πρόεδρο του σώματος Λόπεθ, τους δύο αντιπροέδρους, έναν δεξιό και έναν σοσιαλιστή και τους δύο γραμματείς, έναν δεξιό και έναν των Πολιτών απέρριψαν το αίτημα για καθαρά «τυπικούς λόγους», εκτιμώντας ότι η Διαρκής Επιτροπή ασχολείται μόνο με θέματα διαχείρισης των θεσμών μέχρι τη σύσταση της νέας Βουλής.

Η τοπική κυβέρνηση της Καταλωνίας εξέφρασε την ντροπή της για την «πολιτική δίκη» εναντίον του πρώην προέδρου της Μας, που είχε βρεθεί στο παρακρατικό στόχαστρο του υπουργού Εσωτερικών, ενώ ο πρώην δήμαρχος της Βαρκελώνης Τρίας κατήγγειλε ότι ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε πιέσεις στον Τύπο για να δημοσιευθεί ότι είχε λογαριασμό στην Ελβετία, δεδομένου ότι το όνομα του Τρίας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων για τα οποία θα έπρεπε να κατασκευαστούν πλαστές κατηγορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL