Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Βρετανία: Προσθήκη ψευδών ηλεκτρονικών υπογραφών στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα, εντόπισαν οι αρχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία: Προσθήκη ψευδών ηλεκτρονικών υπογραφών στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα, εντόπισαν οι αρχές

«Εισβολή», στο διαδικτυακό αίτημα για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία πραγματοποίησαν άγνωστοι οι οποίοι τοποθέτησαν πρόγραμμα το οποίο προσθέτει ψευδείς υπογραφές, σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο πριν από λίγες ημέρες έγινε αντιληπτό ότι χιλιάδες υπογραφές προέρχονταν από το Βατικανό και την Ανταρκτική.

Την ευθύνη για τα bots ( προγράμματα που επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο) φαίνεται πως έχουν αναλάβει μέλη της ιστοσελίδας 4chan, όπως υποστηρίζουν σε αναρτήσεις τους στον ιστότοπο.

«Ψήφισα 33.000 φορές. Άφησα ένα script να ‘τρέχει' όσο εγώ έκανα μπάνιο!», αναφέρει σε ανάρτησή του χρήστης της ιστοσελίδας.

Η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι υπεύθυνη για αυτά τα αιτήματα αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει αφαιρέσει συνολικά 77.000 υπογραφές και διερευνά την υπόθεση. Χιλιάδες υπογραφές από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και οι Νότιες Νήσοι Σάντουιτς έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα και σύμφωνα με την επιτροπή η πλειονότητα των έγκυρων υπογραφών φαίνεται ότι προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, πολλές υπογραφές πιθανόν έχουν προστεθεί από αυτοματοποιημένα bots, καθώς το αίτημα συνεχίζει να συγκεντρώνει εκατοντάδες υπογραφές ανά λεπτό.

Όπως αναφέρει το BBC, η ιστοσελίδα της κυβέρνησης για αυτού του είδους αιτήματα δεν φαίνεται διαθέτει το αναγκαίο σύστημα για τον εντοπισμό bots.

Η επιτροπή της αιτημάτων της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη διαδικασία για «οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL