Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Iγκλέσιας: Ή εμείς ή αυτοί. Αποφασίζουν οι σοσιαλιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Iγκλέσιας: Ή εμείς ή αυτοί. Αποφασίζουν οι σοσιαλιστές

Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας υπογράμμισε ότι όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα έχει απλωμένο το χέρι του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για τη κυβέρνηση «από αυτό το ίδιο βράδυ». «Πιστεύω ότι αγγίζουμε με την άκρη των δακτύλων μας τη νίκη και ότι όλος ο κόσμος έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτός που μπορεί να σταματήσει το Λαϊκό Κόμμα είναι το Unidos Podemos.. Αργά η γρήγορα θα κυβερνήσουμε την Ισπανία. Ελπίζω να γίνει τώρα γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να περιμένει», συμπλήρωσε ο ηγέτης του Unidos Podemos εξασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα, εκτιμώντας ότι «χρειαζόμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση που να ανατρέψει τις πολιτικές του Λαϊκού Κόμματος. Υπάρχο0υν δυο λύσεις, μια κυβέρνηση με το Λαϊκό Κόμμα ή Εμείς. Αποφασίζει το Σοσιαλιστικό Κομμα». 

Ο Ιγκλέσιας ψήφισε επιδεικνύοντας στο κέντρο της Μαδρίτης το δίπλωμα οδήγησης και συνοδευόταν από τον πολιτικό γραμματέα και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπου του Podemos Ινίχο Ερεχόν.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στο σχολείο που ψήφισε ο Ιγκλέσιας άρχισε να φωνάζει τα συνθήματα: «Φαίνεται, το βλέπουμε ο Πάμπλο πρωθυπουργός», «Μαζί σου Παμπλίτο» και «Ναι, μπορούμε».

«Είμαστε η αιχμή του δόρατος για να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική κυβέρνηση από αυτή του Λαϊκού Κόμματος», τόνισε ο πολιτικός γραμματέας του Podemos Ινίχο Ερεχόν ψηφίζοντας στο κέντρο της Μαδρίτης, ελπίζοντας ότι το Unidos Podemos «θα βοηθήσει να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία στην υπηρεσία του λαού» και πως «εμείς αποτελούμε τη μόνη εναλλακτική λύση στο Λαϊκό Κόμμα κα τις τόσο άδικες και άγριες πολιτικές του».

Ο οργανωτικός γραμματέας του Podemos Πάμπλο Ετσινίκε ψήφισε στη Θαραγόθα υπογραμμίζοντας ότι «η σημερινή ημέρα θα είναι μια ημέρα που θα γράψει ιστορία, την ιστορία που γράφει ο λαός, όπως συνέβη πάντα στο κόσμο». Ο Ετσενίκε τόνισε την ικανοποίησή του «γιατί παίρνω μέρος σε αυτή την ιστορική ημέρα και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε ξανά υπερήφανοι για το λαό μας». «Ο κόσμος έχει ξεκαθαρίσει ότι ψηφίζει για να φτιάξουμε μια καλύτερη χώρα και όλοι ψηφίζουν με αυτή την οπτική μιας καλύτερης χώρας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

H δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου υπογράμμισε ότι «κάθε ψήφος είναι καθοριστική για να αποφασίσουμε το μέλλον των θεσμών», εκτιμώντας ότι θα δοθεί πραγματική μάχη για τη νίκη, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL