Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Διεθνής Τύπος / Ο γκαουλάιτερ Σόιμπλε στηρίζει τους μαθητές του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνής Τύπος / Ο γκαουλάιτερ Σόιμπλε στηρίζει τους μαθητές του...

Με την επίσκεψη-"αστραπή" (κατά το γνωστό Blitzkrieg των ναζιστών στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο) του Σόιμπλε στην πατρίδα μας, η παραπαίουσα συγκυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου προσπάθησε να μας πουλήσει άλλη μια φορά τον χρεωκοπημένο μύθο του "success story".

Μάταιος κόπος όταν όλα τα κοινωνικά - οικονομικά μεγέθη βοούν για τα ερείπια που έχει φέρει η μνημονιακή συνταγή, για την οποία συνεχίζει να επιμένει ο άκαμπτος γκαουλάιτερ.

Μπορεί ο πολύς Σόιμπλε να προσπάθησε με πολλά λόγια και ολίγες χάντρες (όπως η βοήθεια του για το υπό διαμόρφωση ταμείο που θα δανείζει επιχειρήσεις) να στηρίξει τους υπάκουους, αλλά σοβαρά αναποτελεσματικούς "μαθητές", όμως ακόμη και το ύφος του όταν απέκλειε κούρεμα του χρέους έδειξε τη σκληρότητα του αφέντη...

Ακόμη και γερμανικές εφημερίδες παραδέχονται ότι το υπό "κατασκευή" ελληνικό αναπτυξιακό Ταμείο γίνεται πολύ καθυστερημένα χρονικά και ανεπαρκώς μπροστά στα αρνητικά μεγέθη των επιχειρήσεων.

Είναι γεγονός ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλησε να έρθει για να δείξει και στους Γερμανούς ποιος κουμαντάρει τη σημερινή κατάσταση και συνεπώς μπροστά στους εκλογείς του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Γερμανίας σε δύο μήνες από τώρα.

Δεν υπήρχε περίπτωση φυσικά να "αναγνωρίσει" θέμα χρέους της ναζιστικής Γερμανίας για τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Γι' αυτό και αυτογελοιοποιούμενος αναφέρθηκε απαξιωτικά στη συνάντηση Κ. Παπούλια - Αλ. Τσίπρα, αντιλαμβανόμενος τον δημόσιο κόλαφο γι' αυτόν και για την υπάκουη συγκυβέρνηση! Το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μάλλον δείχνει ότι δεν "ξέχασε" όσα είχε πει ο Κ. Παπούλιας το 2012 (όταν είπε ότι δεν ανέχεται από κάθε Σόιμπλε να προσβάλλει την πατρίδα μας).

Με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατ. συμπολίτες μας, τους απλήρωτους να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, τους νέους να ξενιτεύονται και τους συνταξιούχους να υποφέρουν, τα λόγια των Σόιμπλε και Σαμαρά - Βενιζέλου μόνο κοροϊδία προσφέρουν στους "ιθαγενείς". Τουλάχιστον ο γκαουλάιτερ "παραδέχτηκε" ότι δεν "περίμενε" τέτοια "υποδοχή" σε μια απονεκρωμένη πόλη λόγω της κατάστασης πολιορκίας που είχαν κηρύξει οι ντόπιοι "πρόθυμοι" των συνταγών του.

Μπορεί να μην ειπώθηκε δημόσια, όμως όλοι γνωρίζουν ότι οι "ζυμώσεις" για νέο Μνημόνιο έχουν αρχίσει και, όπως μας είπε ο Σόιμπλε, "οι αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο πρόγραμμα θα ληφθούν μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2014", δηλαδή μετά και τις... ευρωεκλογές! Σαν να μας είπε ευθέως ότι εκλογές δεν γίνονται πριν να "συνομολογηθούν" με το Βερολίνο, γιατί θα... αποσταθεροποιηθεί η πορεία της "καταστροφής" που χάραξε η Μέρκελ.

Όσοι παραμένουν δεμένοι στο δρεπανηφόρο άρμα των Μέρκελ - Σόιμπλε δεν "βλέπουν" πολιτική επιβίωση και γι' αυτό καταφεύγουν όλο και πιο συχνά σε μαύρες προκλήσεις και κορόνες, σε συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή πολυνομοσχέδια-μαμούθ, σε προπαγανδιστικές βιτρίνες, πυροτεχνήματα, μήπως και "κρατήσουν" λίγο ακόμη. Όμως ο χρόνος τους είναι μετρημένος και με βεβαιότητα οι αγώνες, οι κινητοποιήσεις, οι πολιτικές προσπάθειες των συμπολιτών μας οδηγούν στην πολιτική ανατροπή τους.

Ας συνεχίσουμε τον αγώνα, με ενότητα, αντοχή και συντονισμό, ώστε μπροστά στην κοινωνική ισοπέδωση και την οικονομική καταστροφή να αλλάξουμε ριζικά πορεία. Μπορούμε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL