Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Με ομόφωνη συμφωνία ολοκληρώθηκε η Συνόδος Κορυφής (Συνεχής ενημέρωση)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ομόφωνη συμφωνία ολοκληρώθηκε η Συνόδος Κορυφής (Συνεχής ενημέρωση)

https://www.youtube.com/embed/00Ln2kz_z9Q?rel=0

Κατερίνα Μπρέγιαννη

"Δύσκολη συμφωνία με δύσκολα υφεσιακά μέτρα, αλλά με αναπτυξιακό πακέτο, η αναδιάρθρωση του χρέους και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα επιφέρει την ανάπτυξη" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας εθνική μας κυριαρχία».

 


//v.24liveblog.com/live/?id=1297076

 


 

- Ομόφωνα σε συμφωνία μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης. Σκληρές πιέσεις δέχθηκε η ελληνική πλευρά. Συχνά οι συνομιλίες διακόπτονταν για επι μέρους διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Αγ. Μέρκελ, Φ. Ολάντ και Ν. Τουσκ.

- «Είμαστε έτοιμοι για έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης. Μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Χωρίς συμφωνία το Eurogroup επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης μέσω του ΕΣΜ. Ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 28. Σε σκληρή στάση η Γερμανία, ενώ η Γαλλία δήλωσε δεν θέλει Grexit αλλά απαιτούνται μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά. Οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών δημιουργούν προβλήματα στην πορεία των διαπραγματεύσεων που έχει μετατρέψει την Σύνοδο Κορυφής σε ένα παιχνίδι ισχύος. Τα προαπαιτούμενα που θέτουν οι δανειστές τα ζητούν για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία.

- Ξεκίνησε η νέα συνεδρίαση του Eurogroup, επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης μέσω του ΕΣΜ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξε εμπλοκή από την Φινλανδία στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει. Διχασμένοι φάνηκαν χθες οι υπ. Οικονομικών με τη Γερμανία και τη Σλοβενία να κρατούν ανυποχώρητη στάση, ωστόσο η πλειοψηφία τους διατείνεται θετικά προς τη συμφωνία με την Ελλάδα. Αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 28 ενώ κανονικά θα διεξαχθεί στις 5 ώρα Ελλάδος η Σύνοδος Κορυφής των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

- Σήμερα το πρωί αναμένεται κοινό ανακοινωθέν. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων υπουργοί και θεσμοί κατά το διάλειμμα της συνεδρίασης επεξεργάζονταν λίστα με νέα μέτρα, καθώς δεν κρίθηκαν επαρκή όσα περιελάμβαναν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ήδη από τις δηλώσεις τους προσερχόμενοι στο Eurogroup φάνηκαν μοιρασμένοι οι υπ. Οικονομικών,  οι χώρες της Βαλτικής γύρω από τη Γερμανία, από τη μια μεριά και οι χώρες του Νότου από την άλλη. Έθεταν θέμα για άμεσες μεταρρυθμίσεις, με σαφές χρονοδιάγραμμα, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία προς την ελληνική κυβέρνηση για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση και να επιβεβαιωθεί ότι η κυβέρνηση θα φέρει εις πέρας το νέο πρόγραμμα.

- Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EMΣ). «Ανοιχτά» όλα τα ενδεχόμενα διεμήνυσε νωρίτερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών από το σημερινό Eurogroup. O Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε: «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί κλειδί και για το ζήτημα του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL