Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Χωρίς δουλειά η Ιταλία πεθαίνει», λένε Cgil. Cisl και Uil

Σαν Τζιοβάνι - Ρώμη: Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην "παραδοσιακή" συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

«Χωρίς δουλειά η Ιταλία πεθαίνει. Η χώρα μας δεν πρέπει και δεν μπορεί να πεθάνει», τόνισε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας της αριστερής συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil, ενώ και οι άλλες δύο μικρότερες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες, Cisl και Uil, κατήγγειλαν την αύξηση της ανεργίας 

«Όσοι τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση, συνέχισαν να φοροδιαφεύγουν, απαιτείται να συμβάλουν επιτέλους, στο καλό της χώρας. Διότι οι απλοί πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, δεν έχουν, πλέον, χρήματα, ούτε για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του σπιτιού τους», πρόσθεσε η Καμούσο από το βήμα της κεντρικής ενωτικής εκδήλωσης των συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στη Περούτζια της Κεντρικής Ιταλίας. 

«Η απασχόληση πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα. Δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Είναι η πραγματικότητα, διαφορετικά, η χώρα μας θα βουλιάξει», πρόσθεσε ο Λουίτζι Αντζελέτι, του συνδικάτου Uil.

Ο δε επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Ραφφαέλε Μπονάνι, επέμεινε στο ότι «η οικονομία μπορεί να στηριχθεί, μόνον με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Για πρώτη φορά, στις φετινές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Βενετία, το Τρεβίζο και την Μπολώνια, συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ιταλών βιομηχάνων. Ένδειξη, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, του ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους απλούς εργαζόμενους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες εργοδότες.

Η αριστερή πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολτρίνι, παίρνοντας τον λόγο σε συνδικαλιστική κινητοποίηση στη Σικελία, δήλωσε ότι « πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στους ανέργους, διότι η απελπισία, μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους προς τις πιο ακραίες πράξεις». Η Μπολντρίνι αναφερόταν στην ένοπλη επίθεση του 49χρονου Λουίτζι Πρεΐτι, την περασμένη Κυριακή, κατά δυο καραμπινέρων, μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης.

Σε ότι αφορά, τέλος, την καθιερωμένη συναυλία της Πρωτομαγιάς που οργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, στην Ρώμη, αλλά και μια παράλληλη συναυλία στον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας, με τίτλο «Δουλειά, ποια δουλειά;», η ιταλική αστυνομία αποφάσισε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Στόχος, όπως αναφέρεται σε ειδική έκθεση, να αποφευχθεί «μια επικίνδυνη κορύφωση της έντασης, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις