Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ο Βενιζέλος προσπαθεί να "πετάξει" τον Κουβέλη εκτός Σοσιαλιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Βενιζέλος προσπαθεί να "πετάξει" τον Κουβέλη εκτός Σοσιαλιστών

Εκτός Σοσιαλιστών προσπαθεί να θέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, Φ. Κουβέλη, αφού το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε στο Στρασβούργο με τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χ. Σβόμποντα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τις ευρωεκλογές, Μ. Σουλτς ήταν η κοινή κάθοδος σε ενιαίο ψηφοδέλτιο των δυνάμεων που εκφράζονται από την πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ με αφορμή τη συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Χ. Σβόμποντα για το "χρίσμα" των Ευρωσοσιαλιστών στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ εξέφρασε στον κ. Σβόμποντα την επιθυμία, εάν η ΔΗΜ.ΑΡ εκλέξει ευρωβουλευτή, αυτός να ενταχθεί στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ενιαία συνδιάσκεψη που έχει προτείνει ο κ. Βενιζέλος χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ, ωστόσο για το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από το ΕΣΚ πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν καθαρή θέση για την Ελλάδα και στηρίζουν τη μόνη υπάρχουσα στρατηγική της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής που ξανακάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL