Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Ολόθερμη στήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα και από τη Γαλλική αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολόθερμη στήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα και από τη Γαλλική αριστερά

Με πρωινή συνάντηση είκοσι και πλέον δημοσιογράφων, ξεκίνησε τη σημερινή, δεύτερη, μέρα στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την υποψηφιότητά του στην προεδρία της Κομισιόν.

Οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων γαλλικών ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για τη συνάντηση, που συντόνισαν στελέχη του γαλλικού Αριστερού Μετώπου. Έγινε υπό μορφή συζήτησης, χωρίς κάμερες, και διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Στη χθεσινή μαζική προσέλευση του γαλλικού κοινού στην ανοιχτή εκδήλωση, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουμανιτέ, Γκαέλ Ντε Σάντις. «Σπάνια η αίθουσα διαλέξεων του γαλλικού ΚΚ γεμίζει τόσο ασφυκτικά, όπως χθες» παρατήρησε και προσέθεσε: «Αν και οι Γάλλοι έχουν το μυαλό τους αυτόν τον καιρό στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί περιέργεια και ενθουσιασμό στους οπαδούς της Αριστεράς».

Το μεσημέρι, στη Γερουσία, ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με γερουσιαστές και βουλευτές της Αριστεράς. Μετά το τέλος των συναντήσεων δόθηκε μικρή δεξίωση, όπου η Ελιάν Ασασί, πρόεδρος της κομμουνιστικής ομάδας στη Γερουσία, καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα και του υποσχέθηκε κοινό αγώνα για την αλλαγή την Ευρώπη. «Αλέξη», είπε η κ. Ασασί, «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την υποψηφιότητά σου, γιατί θα μπορέσεις να συσπειρώσεις τις δυνάμεις γύρω σου. Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε για την επιτυχία, ώστε να είμαστε η θετική και ευχάριστη έκπληξη των ευρωεκλογών, όπως έχεις και εσύ πει».

Ο γερουσιαστής και πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν, με σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ήδη «το πρόγραμμα της καμπάνιας για την υποψηφιότητα Τσίπρα έχει για τα καλά ξεκινήσει», με μια πρώτη επίσκεψη στην Ολλανδία, ενώ μετά το Παρίσι θα ακολουθήσει η Ιταλία. «Η απόφαση να εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει έναν δυνατό συμβολισμό γιατί κουβαλάει μαζί του τον αγώνα του ελληνικού λαού», προσέθεσε.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «σε αυτή τη μάχη δεν κατεβαίνουμε για μια συμβολική παρουσία, κατεβαίνουμε γιατί πιστεύουμε ότι με την στήριξη πολλών, γιατί πολλοί είναι αυτοί που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές (λιτότητας), μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, όπως ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

«Έτσι και στην Ευρώπη, παρότι σήμερα οι δυνάμεις μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χαμηλές, εντούτοις είναι δυνατόν να γίνει η ευρωπαϊκή Αριστερά η ευχάριστη έκπληξη και να αλλάξει τους συσχετισμούς» υπογράμμισε και προσέθεσε: «Αυτοί που μας οδήγησαν έως εδώ, η ευρωπαϊκή δεξιά της κ. Μέρκελ, αλλά και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με αυτούς που ακολουθούν, όπως ο κ. Ολάντ, δεν μπορούν να μας προτείνουν την έξοδο από την κρίση. Δεν μπορείς να φτιάξεις το καινούργιο με παλιά υλικά. Από την άλλη πλευρά η λαϊκιστική δεξιά προτείνει τη διάλυση, την καταστροφή της Ευρώπης».

«Γι αυτό η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική για την Ευρώπη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, είναι η ριζοσπαστική αριστερά», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL