Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Οι αντιδράσεις των κομμάτων του ευρωκοινοβουλίου στην ομιλία Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αντιδράσεις των κομμάτων του ευρωκοινοβουλίου στην ομιλία Σαμαρά

Ο Ελληνας πρωθυπουργός μπορεί να προσπάθησε να καλύψει τις πολιτικές λιτότητας, όμως οι εκπρόσωποι των περισσοτέρων ομάδων του ευρωκοινοβουλίου δεν έδειξαν την ίδια "ευγένεια" απέναντι στην Τρόικα και τις επιλογές της.

Το θέμα του χρέους και των παράλογων όπως τις χαρακτήρισε απαιτήσεων της τρόικας έθεσε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, κάτι πάντως που προσπέρασε ο Αντ. Σαμαράς. Ανέφερε μάλιστα πως είναι καθοριστικής σημασίας να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του χρέους της. Είπε ακόμη πως η μεγάλη ευθύνη της ελληνικής προεδρίας είναι να ολοκληρώσει την τραπεζική ένωση που σήμερα απ' ό,τι φαίνεται βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση.

Κριτική για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας έκανε και ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος είπε πως "δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε αν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είχε αναλάβει νωρίτερα τις ευθύνες του και η ευρωπαϊκή ελίτ είχε επιδείξει νωρίτερα αλληλεγγύη".
Εκ μέρους των Πρασίνων, η Ρεμπέκα Χαρμς επεσήμανε στον πρωθυπουργό πως είναι μεγάλο λάθος να έρχεται στο Ευρωκοινοβούλιο και να λέει ότι όλα πάνε καλά τη στιγμή που η εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων έχει κοστίσει στο βιοτικό επίπεδο και την απασχόληση των πολιτών.

Ο Γκάμπριελ Ζίνερ από την Ευρωομάδα της Αριστεράς ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να μην μετατρέψει την ελληνική προεδρία σε πεδίο αντιπαράθεσης εσωτερικής πολιτικής. Τέλος, με έντονο σκεπτικισμό αντιμετώπισαν την ομιλία Σαμαρά οι εκπρόσωποι των Βρετανών Συντηρητικών και των Ευρωσκεπτικιστών. Μάλιστα, ο Νάιτζελ Φάρατζ έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αλλάξει το όνομα της Νέας Δημοκρατίας από Νew Democracy σε Νo Democracy, διότι, όπως είπε, η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται υπό ξένο έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL