Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
"Απολογία" Ολάντ σε "κίτρινο" και "ροζ" φόντο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Απολογία" Ολάντ σε "κίτρινο" και "ροζ" φόντο

Απόπειρα ενίσχυσης της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ενδέχεται να είναι το "σκάνδαλο" της υποτιθέμενης σχέσης του με Γαλλίδα ηθοποιό και η νοσηλεία της επίσημης συντρόφου του σε νοσοκομείο λόγω μελαγχολίας. Σήμερα, ο Φρανσουά Ολάντ θα μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της οικονομίας της Γαλλίας. Ωστόσο μάλλον θα επιλέξει να απαντήσει στα δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή.

Σήμερα, μπροστά σε 500 δημοσιογράφους, αντί να μιλήσει για τη νέα οικονομική πολιτική, τις βασικές κατευθύνσεις της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, θα δώσει "εξηγήσεις" για ένα ειδύλλιο που αποκάλυψε σκανδαλοθηρικο περιοδικό της χώρας, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει πως απαξιώνει το λειτούργημα του αρχηγού του κράτους.

Δημοσκόπηση της Κυριακής έδειξε ωστόσο ότι η υπόθεση δεν έχει καμιά επίπτωση στην -ήδη πολύ χαμηλή- δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ και πως το 77% των Γάλλων θεωρεί πως εμπίπτει αυστηρά στη σφαίρα του ιδιωτικού.

"Είναι η ιδιωτική ζωή του", αλλά θα έπρεπε "να εμφορείται περισσότερο από το λειτούργημά του", σχολίασε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Αριστεράς (PG).

Το φως της δημοσιότητας είδε και η αποκάλυψη πως το διαμέρισμα που στέγαζε τους έρωτες του Ολάντ και της 41χρονης ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ το είχε δανείσει σ' αυτή την τελευταία μια άλλη ηθοποιός, η Εμανιέλ Οκ, η οποία διατηρούσε σχέσεις με Κορσικανούς μαφιόζους. Στο φύλλο της η εφημερίδα"Λε Μοντ" δεν διστάζει να κάνει λόγο για "δυσλειτουργίες" των υπηρεσιών του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων οι οποίες δεν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν πως κανένα στοιχείο προβληματικό για την ασφάλεια του προέδρου δεν συνδέεται μ' αυτό το διαμέρισμα που βρίσκεται δυο βήματα από την προεδρία - στη Ρι ντι Σιρκ.

Η Βαλερί Τριερβελέρ, η δημοσιογράφος με την οποία διατηρεί δεσμό ο πρόεδρος, εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή λόγω "μεγάλης μελαγχολίας", "φαίνεται έτοιμη να συγχωρήσει (...) αλλά θέλει να μάθει πολύ γρήγορα ποιες είναι οι προθέσεις του Φρανσουά Ολάντ", γράφει η εφημερίδα.

"Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πράξω ούτως ώστε η συμπεριφορά μου να είναι σε κάθε στιγμή υποδειγματική", είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Φρανσουά Ολάντ, με τα ΜΜΕ της χώρας να σπεύδουν να του το υπενθυμίσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL